Nova vest
Fudbal

Utorak, 30.09.2014.

12:28

Murinjo: Idem samo ako me otpuste

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će napustiti ’plavce’ ako dobije otkaz, ali nije odbacio mogućnost da jednog dana vodi drugi klub u Premijer ligi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Murinjo je prvi put vodio Čelsi od 2004. godine do septembra 2007, kada je došlo do trzavica u njegovom odnosu sa vlasnikom kluba Romanom Abramovičem.

Portugalac je potom vodio Inter i Real, da bi se vratio u Čelsi prošle godine, posle odlaska Rafaela Benitesa.

Mediji su dugo spekulisali da je u to vreme Murinjo više želeo da zameni Aleksa Fergusona u Mančester Junajteda, ali je Škot izabrao Dejvida Mojsa za svoju zamenu.

Upitan da li bi bio menadžer nekog drugog engleskog kluba, Murinjo je rekao:

Ako tako mora, onda da. Moj prioritet će uvek biti Čelsi i nikada ne razmišljam o interesovanju drugih klubova. Ali, dobro poznajem fudbal i znam da neću biti ovde za pet, osam ili deset godina ako ne ostvarim uspeh. To nije moja osnova kao trenera, jer ne volim da živim u tim komfornim zonama, to ne odgovara mojoj ličnosti. Napustiću klub samo ako budu želeli da napustim. Ne postoji druga zemlja, kluba ili investicija koja me motiviše. Otići ću samo kada me gospodin Abramovič pozive i kaže mi da je došao kraj. Tek tog dana ću tražiti druga rešenja. Ali, da odgovorim na pitanje, reći ću to kada imam o čemu da razmišljam, tada ćemo videti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve