Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.09.2014.

14:38

Advokat bira, ko su glavni aduti?

Selektor Srbije Dik Advokat saopštiće u sredu spisak igrača za mečeve sa Jermenijom i Albanijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Meč sa Jermenijom igra se 11. oktobra u Jerevanu, a duel sa Albanijom zakazan je za 14. oktobar na stadionu Partizana u Beogradu.

Advokat nije napravio mnogo iznenađenja na svom debiju sa Francuskom, jedino je vratio u tim Zdravka Kuzmanovića, bez ijednog igrača iz Jelen Superlige.

Od igrača koji će verovatno biti glavne uzdanice protiv Jermena i Albanaca, trenutno su u sjajnoj formi fudbaleri koji igraju u Premijer ligi – Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Dušan Tadić (3 asistencije), te napadač Anderlehta Aleksandar Mitrović (osam golova u sezoni).

Advokat će moći da računa na standardne Zorana Tošića iz CSKA i Duška Tošića iz Genčlerbirlija, Miloš Jojić i Adem Ljajić su deo stalne rotacije Borusije Dortmund i Rome, dok je problem loša forma i slaba minutaža Lazara Markovića koji se još uvek privikava na Liverpul i Englesku.

Na golu bi trebalo da bude standardni Vladimir Stojković koji je u prvom planu u izraelskom Makabiju (primio tri gola na četiri meča za Makabi Haifu), dok su ostali igrači u jednakom položaju. Mogao bi da brine golgeterski post Filipa Đorđevića iz Lacija (bez gola od marta), te retki Dušana Baste, Nenada Tomovića, Radosava Petrovića...

Iz drugog plana

S obzirom da Advokat nije eksperimentisao protiv Francuske, teško da će i na startu kvalifikacija.

U opticaju bi od igrača koji nisu bili u timu mogli da budu pre svih Danko Lazović iz Partizana i Miroslav Radović iz Legije.

Naravno, očekuje se i povratak Nevena Subotića koji je opet standardan u Borusiji.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić takodje će saopštiti spisak igrača za duele sa Španijom u baražu za EP 2015. godine.

Ćurčić će se novinarima obratiti u petak, 3. oktobra u podne u prostorijama FŠ na beogradskim Terazijama.

Prvi meč igra se 10. oktobra u Jagodini, a revanš je četiri dana kasnije u Kadizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve