Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.09.2014.

15:16

Valensija želi da vrati Matu?

Huan Mata je u nezavidnom položaju u Mančester Junajtedu otkako su došli Anhel di Marija i Radamel Falkao, a spas bi mogao da mu pruži bivši klub.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Kako prenose engleski mediji, španska Valensija namerava da u januaru ponudi Junajtedu 38 miliona evra za plejmejkera.

Međutim, taj transfer biće moguć tek kada singapurski biznismen Piter Lim kompletira preuzimanje kluba sa Mestalje. Da je to vrlo verovatno Lim je pokazao pozajmivši ovog leta Alvara Negreda iz Mančester Sitija, te Rodriga i Andresa Gomeša iz Benfike.

Lim je još u maju pokrenuo postupak otkupa 70,4% vlasništva nad Valensijom, ali i dalje čeka da se ceo posao zvanično okonča.

Što se tiče Mate, on je igrao za Valensiju do 2011. kada je prešao u Čelsi, dok je prošlog januara stigao na Old Traford za 47 miliona evra.

Očekivalo se da bude jedan od ključnih igrača Mančester Junajteda ove sezone, ali je dolaskom Andera Erere, Anhela di Marije i Radamela Falkaa izgubio mesto u prvom timu.

Valensija će Matu možda pokušati da pozajmi u januaru pa ga otkupi na leto, kada ima opciju da za 32 miliona u potpunosti preuzme kontrolu nad Negredovim ugovorom.

Mata je ove sezone postigao dva gola na četiri meča u Premijer ligi. Valensija je trenutno treća u Primeri sa četiri pobede i remijem iz pet mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve