Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2014.

15:48

Bekenbauer: Gece nije kao Riberi

Legenda nemačkog fudbala Franc Bekenbauer ocenio je u utorak da se Mario Gece savršeno uklapa u trenersku filozofiju Pepa Gvardiole.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Bekenbauer se nije saglasio sa ocenom da je Gece po stilu igre veoma sličan starijem saigraču Franku Riberiju.

"Ne možete da kopirate igrača kao što je Riberi. Gece i on su potpuni drugačiji, Riberi stalno igra 'jedan na jedan', a Gece su možda malo bolje uklapa u Gvardiolinu fudbalsku filozofiju. Stalno traži slobodne saigrače da pravi kombinacije sa njima i ima veoma brz pas. Drago mi je što imamo u timu igrače kao što su Gece i Riberi", rekao je Bekenbauer za "Bild".

Gece je prošle sezone za Bajern odigrao 44 meča i dao 15 golova, a klub iz Minhena osvojio je nemačko prvenstvo i kup, kao i Svetski klupski šampionat i evropski Superkup.

Ovaj fudbaler nije se tu zaustavio, pa je uspešnu sezonu zaokružio pobedonosnim golom za Nemačku u finalu Mundijala protiv Argentine.

"Mario je veliki talenat, prošle sezone je pokazao šta sve može da uradi. Mora samo da ima kontinuitet u treninzima i na utakmicama", dodao je Bekenbauer.

Gece je u prvih sedam mečeva ove sezone zabeležio dva pogotka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve