Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.09.2014.

10:00

Van Gal: Nisam zadovoljan Runijem

Menadžer Mančester Junajteda Luj Van Gal izjavio je da nije zadovoljan igrama kapuitena Vejna Runija.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Van Gal je pored Runija izdvojio španskog veznog igrača Huana Matu, za koga ističe da ne pruža partije na očekivanom nivou.

Junajted je očajno počeo sezonu, čak lošije i od prošle godine, i posle pet kola nalazi se tek na 12. mestu sa pet bodova.

Poslednji u nizu katastrofalnih poraza desio se za vikend, kada su ’C rveni đavoli’ izgubili sa 5:3 od Lestera, iako su vodili sa 3:1.

„Igrali smo dobro, ali moramo još da se popravimo. Nisam zadovoljan Runijem kao napadačem i Matom kao vezistom. Zato sam menjao – Runi može igrati na više pozicija, on je univerzalac i ja sam ga probao na mestu špica“, rekao je Van Gal.

Sam Runi svestan je loše forme.

„Nisam fudbaler kakav sam bio. Ali, iako se osećam da napredujem u igri, saglasan sam sa ljudima koji kažu da se moja igra promenila. Mnogo sam trčao kada sam bio mlađi i nisam imao dovoljno energije da se nađem u šesnaestercu, u prilici za gol. Sada sam pametniji, znam kada da utrčim u kazneni, a kada ne, a kao rezultat toga dolaze šanse i golovi koje postižem za klub“, rekao je Runi.

On je dodao da uvek daje sve od sebe, nezavisno od pozicije na kojoj igra.

„Srećam sam što igram van, mogu da odradim posao pozadi, ali i napred. Zavisi od situacije na svakoj utakmici i onoga što menadžer želi od mene. Mislim da niko ne može da uperi prstom na moju najbolju poziciju, ali se adaptiram. Mogu igrati u veznom redu, na boku, ali i u napadu. Sve zavisi od želje menadžera“, dodao je Runi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve