Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.09.2014.

12:10

Ko su 'Ciklamice sa Vračara'?

U subotu 20. septembra krenuo je novi sportski kolektiv u Srbiji. U prvenstvenoj utakmici 1. kola Druge lige Sever startovale su fudbalerke ŽFK Obilić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Devojke sa Vračara su slavile i startnu pobedu od 4:1 nad ekipom ŽFK Metalmania iz Kanjiže, a prvi gol za 'Ciklamice sa Vračara' (kako je nadimak novog kluba zbog boje dresova koje nose) postigla je Jovana Polić.

Devojke iz Gospodara Vučića 189 žele da ovaj klub u predstojećem periodu bude sve jači i organizovaniji, a već od 1. oktobra biće formirana i škola za mlađe kategorije u ženskom fudbalu, pa se nadaju da će se veliki broj zainteresovanih devojčica pojaviti na Vračaru.

U sunovratu muškog pogona FK Obilić koji je 1999. godine bio i državni prvak, a sada igra u poslednjem rangu takmičenja, pojava 'Ciklamica sa Vračara' pravo je osveženje i dodatni motiv da se za koju godinu navijači 'Vitezova' opet okupljaju na tribinama i gledaju utakmice Superlige – kako je naglasio direktor FK Obilić Ljubinko Jeftić ambicije ženske ekipe nisu male.

Kapitenka Jelena Polić jedna je od najboljih fudbalerki i najzaslužnija osoba što je na Vračaru zaživeo ženski fudbalski klub. Njena želja je da se u budućnosti klub razvija u sve snažniji, s obzorom na to da su početni uslovi za treniranje na izuzetno visokom nivou za srpski ženski fudbal.

Jelena Polić ističe da put do vrhunskog takmičenja neće biti lak i kratak, jer prvo treba proći nimalo laku Drugu ligu „Sever“, ali kao i njene saigračice i trener Branislav Ivanović koji je doneo deo američkog iskustva (u SAD je ženski fudbal na vrhunskom svetskom nivou), veruje da postoje ogroman motiv, volja i kvalitet da se zakorači na taj put.

Zbog načina na koji rade i treniraju u Obiliću se nadaju da će uskoro 'Ciklamice sa Vračara' stići u društvo najboljih srpskih ženskih fudbalskih klubova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve