Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.09.2014.

09:03

Nova uloga Mesija u Barseloni

Osim neverovatne sposobnosti da postiže golove iz svih mogućih pozicija, Lionel Mesi ništa lošije ne radi druge stvari na fudbalskom terenu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Upravo ta mogućnost da igra na više pozicija odvaja ga od ostalih aktivnih fudbalera i čini po mnogima najboljeg na svetu.

Argentinac je već godinama najbolji strelac ekipe i drugi asistent, ali je njegova uloga kod novog trenera Luisa Enrikea dodatno promenjena.

Zahvaljujući novim pojačanjima u napadu, Mesi više ne igra kao najistureniji u timu, već sve češće dolazi ispred vezne linije kako bi organizovao igru.

To se dodatno odrazilo na igru promenjene Barselone ove sezone, pa je Lionel Mesi u prvih pet utakmica u sezoni zabeležio čak šest asistencija, uz tri pogotka.

Napadač Blaugrane golgetersku seriju iz prethodnih godina nastavio je protiv Elčea u prvom kolu, da bi u meču sa Levanteom došao do trećeg. U međuvremenu se odlučio da saigračima ‘pakuje’ golove, pa se tako posle njegovih dodavanja pogađali Sandro Ramires dva i Nejmar tri puta u Primeri, dok je Pike iskoristio odličan centaršut u okviru prvog kola Lige šampiona.

To znači da je Mesi bio direktno uključen u devet od 12 golova Blaugrane ove sezone. Njegov učinak bio bi još ubedljiviji da je u nedelju u Valensiji realizovao jedanaesterac koji je iznudio, ali i da su saigrači bili koncentrisaniji u prilikama koje im je kreirao (Alba i Nejmar).

Barsa je na krilima omalenog Argentinca ostvarila najbolji start u Primeri i jedina ima maksimalan učinak posle četiri kola, uz gol razliku 12:0.

Sledeću utakmicu izabranici Luisa Enrikea igraju u sredu od 22 časa u Malagi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d