Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.09.2014.

16:00

Maksimalni Partizan opet na vrhu

Fudbaleri Partizana vratili su se na prvo mesto Jelen Superlige, pošto su bez previše problema slavili na gostovanju kragujevačkom Radničkom – 3:0 (2:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Aktuelni vicešampion Srbije je tako zadržao maksimalan učinak i posle šestog kola nacionalnog šampionata i ponovo izbio na čelo tabele.

Na 'Čika Dači' je sve praktično bilo gotovo posle petnestak minuta igre, uz dva gola Petra Škuletića. On je najpre realizovao penal u 11. minutu, da bi sedam minuta kasnije krunisao sjajnu solo akciju Petra Grbića.

U drugom delu meča nije bilo previše uzbuđenja, da bi konačan rezultat susreta postavio, rezervista, kapiten Saša Ilić u 89. minutu potvrdio sigurnu pobedu svoje ekipe.

Crvena zvezda se posle subotnjih mečeva na kratko vratila na prvo mesto trijumfom nad Novim Pazarom, a sigurna je bila i Vojvodina.

Tabela:

1. Partizan 6 6 0 0 21:4 18
2. Crvena zvezda 6 5 1 0 9:0 16
3. Vojvodina 6 5 0 1 16:6 15
4. OFK Beograd 6 3 2 1 9:8 11
5. Mladost 6 3 1 2 8:7 10
6. Spartak 6 3 1 2 6:6 10
7. Čukarički 6 2 3 1 8:6 9
8. Borac 6 2 2 2 6:5 8
9. Donji Srem 6 2 2 2 4:7 8
10. Rad 6 2 1 3 9:11 7
11. Novi Pazar 6 2 1 3 7:8 7
12. Jagodina 6 1 2 3 7:11 5
13. Radnički 1923 6 1 1 4 1:7 4
14. Radnički Niš 6 1 0 5 5:13 3
15. Napredak 6 0 3 3 4:9 3
16. Voždovac 6 0 0 6 2:14 0

Uvodnih deset minuta meča proteklo je u ofanzivi i pritiscima gostiju, da bi prvu opasnu situaciju videli već posle nekoliko napada. Drinčić se izborio za prekid, koji je i izveo, ali je Trifunović uspeo da interveniše i izbaci loptu u korner. Nova opasnost usledila je posle udarca iz ugla, ali je Škuletić šutirao pored stative. Nastavio je Partizan da preti, dok su domaći imali priliku iz slobodnjaka.

Sve akcije, kao i uvek, kretale su od Nikole Drinčića, a opet je njegov pâs bio uvertira za gol. Ovoga puta je u 11. minutu proigrao Vulićevića na desnom boku, iza leđa odbrane, da bi ga Poljanec zakačio s leđa, a sudija Majo Vujović pokazao na belu tačku. Siguran izvođač, za svoj peti gol u sezoni, bio je Petar Škuletić – 0:1.



Nije se ništa promenilo na terenu posle vođstva Partizana, domaći su pokušali impulsivno da odgovore, ali se sve završilo na sporadičnim pokušajima iz daljine. Samo sedam minuta posle prvog gola, Petar Škuletić je postigao novi pogodak. Pantić je primirio loptu na levom boku, i čini se rukom je poslao sebi u for, proigravši Živkovića ka sredini. Mladi reprezentativac lepo petom proigrava Grbića, koji sa dva lažnjaka 'lomi' kompletnu odbranu Radničkog, a zatim sjajno odlaže loptu, a Škuletić je lako šalje loptu u praznu mrežu – 0:2.

Domaća ekipa, uključujući i trenera Bekvalca, protestovala je kod Vujovića zbog načina na koji je način Pantić primirio loptu, ali se sve završilo žutim kartonom za jednog od rezervnih igrača.



Posle drugog gola gostiju, Radnički je zaigrao dosta angažovanije pa je uspeo da bude opasniji po gol Lukača. Samo nekoliko minuta posle gola Perović je dobro prošao i lepo centrirao, ali je Slovenca Poljanec propustio priliku da se iskupi za penal. Zatim je Sotirović pokušao dva puta posle solo prodora, međutim opet nije bilo udarca u okvir gola Partizana.

Do kraja prvog dela igre, crno-beli su polako preuzimali inicijativu, ali su domaći, u drugom minutu nadoknade, imali najbolju priliku. Arsić je probio po desnom boku, ušao u šesnesterac i po zemlji gađao dalji ugao – ali je Lukač uspeo da skrene loptu u korner.

Ni na startu drugog dela igre ništa se značajno nije promenilo, pa je Škuletić već u prvom napadu imao priliku da kompletira het-trik. Međutim, Trifunović je iz dva pokušaja uspeo da spreći Partizan da već u prvom minutu nastavka reši pitanje pobednika. Nastavilo se u istom ritmu, ali do isteka sat vremena igre nije bilo izlgednijih prilika za pogodak, uz pritisak ekipe iz Beograda.

Usledio je nešto bolji period igre Kragujevčana, ali opet bez prave završnice. Pokušavali su domaći uglavnom preko bokova, ipak bez prave reakcije u poslednjih deset metara. Marko Nikolić je u međuvremenu izveo Danila Pantića i na teren poslao Danka Lazovića, dok je Nikola Drinčić ustupio mesto kapitenu Saši Iliću. S druge strane, posle prinudne izmene u finišu prvog dela, Dragoljub Bekvalac zamenio je Ćuluma Lukom Todorovićem.



Partizan je rutinski privodio meč kraju, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, da bi šestu pobedu Partizana u nizu potvrdio rezervista Saša Ilić. Crno-beli su lepo kombinovali na desnom boku, usledio je pas u kazneni, a zatim i povratna lopta do kapitena – koji je rutinski sa kapice šalje u bliži ugao gola Trifunovića – 0:3.

Radnički 1923: Trifunović, Terzić, Krneta, Jakšić, Bubanja, Poljanec (od 79. Živković), Ćulum (od 62 Todorović), Vidić (od 42. Kovačević), Perović, Arsić, Sotirović. Partizan: Lukač, Vulićević, Ćirković, Stanković, N. Petrović, Grbić, Drinčić (od 71. S. Ilić), B. Ilić, Pantić (od 62 Lazović), Živković (od 83. I. Petrović), Škuletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve