Nova vest
Fudbal

Subota, 20.09.2014.

14:44

Murinjo: Oduzimajte titule zbog FFP

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je da klubovi koji prekrše pravila finansijskog fer pleja treba da budu kažnjeni sportski, a ne finansijski.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Murinjo je izjavio da bi klubovima trebalo oduzimati bodove i titule umesto ih kažnjavati velikim svotama novca.

"Da li su kazne poštene? Mislim da nisu, ono što je pošteno je oduzimanje titula i bodova. Ako osvojite titulu i budete finansijski kažnjeni, vi nastavljate dalje“, rekao je Murinjo.

Siti, koji je u 2012. i 2013. kombinovano izgubio 148, 1 milion funti, u Ligi šampiona ima skraćen tim od 21 igrača umesto standardnih 25.

U posledjnem prelaznom roku bilo im je dozvoljeno da potroše „samo“ 49 miliona funti, kao i to da novac od prodaje igrača i plata ne sme da prebaci prošlogodišnju svotu.

„Ukoliko morate da sa liste za Ligu šampiona skinete jednog ili dvojicu igrača i da imate 22 umesto 24, nije problem. Ali kada kažete da sledeće prvenstvo počinjete zaostatkom od šest bodova, što znači da ne igrate u Ligi šampiona, u Ligi Evrope je mnogo ozbiljnije“, dodao je Portugalac.

On je istakao da samo najbogatiji klubovi profitiraju od kršenja FFP.

„Timovi koji imaju koristi od toga su ekonomski najmoćniji, sa velikom istorijom i brojem navijača. Sada, uz finansijski fer plej, mi postajemo tim kao i svaki drugi. Svoje resurse raspoređujemo racionalno“, zaključio je Murinjo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve