Nova vest
Fudbal

Petak, 19.09.2014.

11:40

Blaterovo saučešće porodici Galić

Predsednik FIFA Jozef Blater uputio je telegram saučešća predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću povodom smrti proslavljenog reprezentativca Milana Galića

Izvor:

Autor:

Default images

"Poštovani predsedniče, dragi prijatelju, želeo bih da izrazim svoje saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić", navodi se. između ostalog u telegramu prvog čoveka Svetske kuće fudbala.

Legenda Partizana i srpskog fudbala Milan Galić preminuo je u prošlu subotu u 76. godini života.

"Milan Galić je postigao 37 golova u 51 utakmici za Jugoslaviju, osvojio zlato na Olimpijskom fudbalskom turniru u Rimu 1960. godine, a bio je i član drugoplasirane ekipe na Evropskom prvenstvu iste godine. Jugoslavija je uz njegovu pomoć 1962. godine osvojila četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Čileu. U ime članova međunarodne fudbalske zajednice, bio bih Vam zahvalan ako biste preneli izraze najdubljeg saučešća porodici i prijateljima g. Galića. S poštovanjem, Jozef Blater Predsednik FIFA", stoji u telegramu.

Bogatu karijeru počeo je u Proleteru iz Zrenjanina, igrao je u Partizanu, a bio je član ekipe "crno belih" iz 1966. godine koja je igrala finale Kupa šampiona protiv madridskog Reala.

U periodu od 1959. do 1966. godine za Partizan je odigrao 281 utakmicu, postigao 165 golova i osvojio četiri titule nacionalnog prvaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve