Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.09.2014.

21:33

‘Grobari’ provocirali Totenhem

Navijači Partizana istakli su uvredljiv transparent na račun fudbalera Totenhema tokom meča prvog kola Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Duel između Partizana i Totenhema završen je bez golova, ali su dobar utisak koji su ostavili igrači na terenu pokvarili navijači na tribinama antisemitskim transparentom.

Na južnoj tribini stadiona ‘crno-belih’ u jednom trenutku se pojavio transparent na kojem je pisalo “Only Jews and Pussies”, čime se aludiralo na to što londonski klub ima veliki broj navijača među Jevrejima. Transparent je urađen u stilu logoa serije Mućke, koja u Engleskoj nosi naziv “Only Fools and Horses”.

Poznato je koliko su britanski klubovi u prošlosti bili osetljivi na takvu vrstu uvreda i provokacija, pa ostaje da se vidi da li će Partizan biti kažnjen zbog takvog ispada od strane Evropske fudbalske unije.

Engleski mediji prenose da su zvaničnici UEFA uslikali baner i da se očekuje da će to biti uključeno u izveštaj delegata, kao i da očekuju oštru kaznu za Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve