Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.09.2014.

23:12

H: Šestica Porta, nula u Bilbau

Fudbaleri Porta savladali su na svom terenu BATE Borisov sa 6:0 (3:0) u prvom kolu H grupe Lige šampiona.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

U drugom meču grupe nije bilo pobednika, a ni golova, a sastali su se Atletik Bilbao i Šahtjor.

U narednom kolu Šahtjor u Ljvovu dočekuje Porto, a BATE Borisov će ugostiti španski tim.

Najzaslužniji za pobedu portugalskog tima bio je Braimi koji je postigao tri gola. Porto je poveo već u petom minutu. Golman domaćih fudbalera ispustio je loptu ispred Braimija koji je bio precizan. Isti igrač duplirao je prednost svoje ekipe pošto je prošao sam pored odbrane rivala. Odluku o pobedniku doneo je Džekson Martinez samo pet minuta kasnije.

Portugalski tim tu nije stao, već je u natavku postigao još tri gola. Braimi je još jednom bio precizan za 3:0, a Adrijan Lopez postigao je peti gol na meču. Konačan rezultat postavio je Vinsent Abubakar u 76. minutu.

Srpski fudbaler Filip Mladenović odigrao je ceo meč za ubedljivo poraženu ekipu, a u finišu meča imao je priliku da ublaži rezultat. Šutirao je sa 16 metara, ali je lopta završila nekoliko centimetara iznad gola.

Jedini meč u sredu na kojem nije bilo golova odigran je u Bilbalu, a rezultat je takav pre svega zahvaljujući odbranama obeju ekipa koje su odlično odradile svoj posao.

Grupa H:
Porto – BATE Borisov 6:0
Braimi 6, 32, 57, Martines 37, Adrijan 61, Abubakar 76
Atletik Bilbao – Šahtjor 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve