Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.09.2014.

23:03

Real lako, Džerard spasao Liverpul

Fudbaleri Real Madrida savladali su Bazel na Bernabeu sa 5:1 u prvom kolu B grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Kraljevski’ klub je tako na najbolji način izbrisao poraz od Atletika za vikend i krenuo u odbranu titule u Ligi šampiona.

U drugoj utakmici B grupe bilo je mnogo drame, ali je završilo bez iznenađenja. Ludogorec je u 91. minutu izjednačio na Enfildu, ali je dva minuta kasnije Stiven Džerard sa penala doneo pobedu ’crvenima’ od 2:1.

Real je imao veliki pritisak pred početak ove utakmice nakon očajnog starta u Primeri, a čak su navijači zviždali legendi Ikeru Kasiljasu na zagrevanju. Ipak, sve je zvižduci su se brzo pretovrili u aplauze čim je utakmica počela, pošto je Real već u prvom poluvremenu postigao četiri gola i razgalio navijače.

Bazel je izdržao do 14. minuta kada je Marek Suši nespretno intervenisao i u pokušaju da otkloni opasnost savladao je svog golmana. Prava kanonada viđena je u periodu od 30. do 38. minuta kada su postignuta četiri gola.

Prvo je Bejl povećao na 2:0 na asistenciju Modrića, a već u sledećem napadu upisao se i Ronaldo postigavši svoj 53. gol na 52 utakmice u Ligi šampiona. U 37. minutu bilo je 4:0, a ovoga puta pogodio je i Hames Rodriges na odbitak i tako postigao prvenac u drresu Reala. Bazel je do poluvremena postigao utešni gol, a strelac je u 38. minutu bio Derlis Gonzales.

Tako je ostalo do poluvremena, a u nastavku je Real zadovoljan ubedljivim vođstvom spustio tempo. Ipak, ostalo je dovoljno vremena za magičan gol koji će ući u anale evropskog fudbala, ne zbog svoje lepote već zbog toga što je Real posto prvi klub koji je u evropskim takmičenjima stigao do 1000. gola.

Strelac je posle briljantne akcije sa Ronaldom bio Benzema koji je zakucao loptu u rašlje u 79. minutu. Bazel uopšte nije bio u podređenom položaju, imao je na 4:1 nekoliko 100% šansi, ali je na kraju pretrpeo debakl.

Drugi meč u grupi bio je posebna priča. Liverpul je zaigrao Ligu šampiona posle pet godina i uspeo je da slavi posle mnogo muke protiv Ludogoreca. Bugarski tim, koji je u kvalifikacijama izbacio Partizan, sjajno se držao na Enfildu i nikako nije zaslužio poraz, ali je ipak našušta englesku bez bodova.

Tek u 82. minutu ekipa Brendana Rodžersa je stigla do vođstva i do prvencem Marija Balotelija koji se dobro snašao u gužvi za 1:0. U 91. minutu Ludogorec je odigrao munjevitu kombinaciju, a Abalo je u punom trku zaobišao Minjolea i izjednačio.

Činilo se da je to konačan rezultat, ali dva minuta kasnije Džerard je sa penala dopneo veliku radost domaćim navijačima. Prethodno je Borjan napravio penal i dobio je zbog toga žuti karton.

U domaćem sastavu nije bilo suspendovanog Lazara Markovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d