Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.09.2014.

22:59

A: Olimpijakos srušio Atletiko

Fudbaleri Olimpijakosa pobedili su Atletiko Madrid na startu A grupe u Ligi šampiona sa 3:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pirejski crveno-beli su tako osvojili tri boda protiv prošlogodišnjeg finaliste i istakli kandidaturu za prolaz dalje.

U drugoj utakmici ove grupe nije bilo iznenađenje – Juventus je u Torinu golovima Tevesa u drugom poluvremenu savladao Malme sa 2:0.

Atletiko je stigao u Grčku u sjajnom raspoloženju nakon velike pobede nad Realom u gostima u Primeri, ali retko koji tim može da dođe u Pirej i bude siguran da će slaviti.

U startnoj postavi domaće ekipe bio je bivši igrač Crvene zvezde Luka Milivojević, a Olimpijakos je meč počeo sjajno – golom Masuakua u 13. minutu.

Njemu je kod pogotka asistirao Ibrahim Afelaj koji se i sam upisao u strelce u 31. minutu posle odličnog utrčavanja. Ipak, tim Dijega Simeonea je do poluvremena postigao važan gol. U 38. minutu glavom je pogodio Mandžukić posle odličnog centaršuta Ansaldija.

Ipak, Olimpijakos nije pao i nastavio je da nošen sjajnim navijanjem igra veoma dobro. Atletiko je pokušao da izjednači, ali je u 73. minutu primio gol – Mitroglu se odlično snašao i iz okreta sa pet metara pogodio je za 3:1.

Sve što je do kraja utakmice Atletiko uspeo da uradi je pogodak Grizmana na asistenciju Kokea u 86. minutu. Srpski fudbaler Luka Milivojević bio je odličan odigravši svih 90 minuta za Olimpijakos.

Na duelu u Torinu Juventus se dugo mučio da probije bedem Malmea i napokon je u tome uspeo posle sat vremena igre. Kvadvo Asamoa usposlio je Tevesa koji se u svom stilu zagradio u šesnaestercu i poslao loptu u levi ugao gola švedske ekipe.

Juve je bio mnogo bolji rival, ali je pobedu overio tek u 90. minutu. Teves je sjajno izveo slobodan udarac za konačnih 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d