Nova vest
Fudbal

Subota, 13.09.2014.

18:29

Totenhemu bod pred Humsku

Fudbaleri Totenhema osvojili su samo bod u prvenstenom meču pred duel sa Partizanom u Ligi Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Londonski klub je bio na korak od pobede u Sanderlendu, ali je na kraju igramo samo 2:2 u četvrtom kolu Premijer lige.

Spursi su poveli već u drugom minutu golom Nasera Čadlija, ali je dva minuta kasnije izjednačio Adam Džonson. Novo vođstvo "pevcima" doneo je Kristijan Eriksen na startu drugog poluvremena, da bi osam minuta pre kraja mladi napadač Totenhema Heri Kejn autogolom poklonio bod Sanderlendu.

Premijer liga, 4. kolo:
Sanderlend – Totenhem 2:2 (1:1)
Džonson 4, Kejn 82ag – Čadli 2, Eriksen 48

Totenhem (4-2-3-1): Loris Rouz, Kirikeš, Kabul, Dier Kapue, Dembele Čadli (Stambuli 70'), Lamela, Eriksen (Lenon 86') – Adebajor (Kejn 79')

Totenhem gostuje Partizanu u četvrtak od 19 časova, u prvom kolu Lige Evrope.

Totenhem je dominirao u Sanderlendu, imao duplo više šuteva, tri puta više gol šansi, ali kombinovana odbrana Maurisija Poćetina nije ispratila napad.

Malo je falilo da posle nova dva minuta padne treći gol, ali je odbrana Sanderlenda u poslednjem trenutku intervenisala na centaršut koji je išao na Emanuela Adebajora.

Već u prvom minutu Deni Rouz je imao gol šansu za goste. Uhvatio je volej u kaznenom prostoru, ali mu je jedan domaći igrač izblokirao šut klizećim startom.

Ipak, u sledećem minutu Totenhem stiže do vođstva. Nakon odbitka Naser Čadli je loptu poslao u donji desni ugao za 1:0.

Međutim, dva minuta kasnije domaćin uspeva da izjednači. Adam Džonson je sjajnom solo-akcijom prevario rivale, ušao u šesnaesterac te loptu poslao pored Iga Lorisa u donji desni ugao za 1:1.

tUsledilo je pola sata zatišja, kada je u 37. minutu Musa Dembela šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio samo levu stativu.

Ipak, u trećem minutu nastavku Totenhenm vraća prednost. Novi odbitak je pokupio Kristijan Eriksen i pogodio za 2:1.

Tada je Sanderlend preuzeo inicijativu, najozbiljnije je zapretio u 69. minutu preko Džonsona, šutirao je sa ivice kaznenog, ali pored desne stative.

Ipak, osam minuta pre kraja Totenhem ostaje bez pobede. Šut ka golu Lorisa skrenuo je rezervista Heri Kejn i lopta je završila u golu za 2:2.

Totenhem je nakon dva startne pobede vezao dva meča bez trijumfa, pa posle četiri kola ima sedam bodova u PL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve