Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.09.2014.

17:15

Advokat: Stadion ruina, igra naivna

Nekoliko dana priprema i devedeset minuta na klupi Orlova bilo je dovoljno da selektor Dik Advokat stekne ne baš povoljno mišljenje o Srbiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Advokat ne razmatra opciju da živi ovde, i kaže da mu je uslov da razmotri posao bio da nastavi da živi u Holandiji.

Posebno negativno on je ocenio stadion JNA, na kojem se utakmica sa Francuskom igrala.

Igrali smo na stadionu Partizana za koji mislim da je star 100 godina. Osvetljenje je bilo odlično, ali je teren nikakav i to mora da se promeni“, rekao je Advokat i nastavio:

Zbog ratova devedesetih Srbija je pomalo u prošlosti. Neke stvari su modernizovane, ali za mnoge hotele i zgrade vreme je stalo. To važi i za Partizanov stadion“.

Vratio sam se kući posle nedelju dana tamo, ne želim da živim u Srbiji. Tako ću raditi i u naredne dve godine, tako je interesantnije i pod drugim uslovima ne bih ni prihvatio posao“, rekao je Advokat, koji nije želeo da priča mnogo o okolnostima u Beogradu.

Advokat je direktno rekao da je na klupu Srbije seo zato što je naš savez prihvatio da selektor živi van zemlje.

Dogovor koji smo napravili sasvim mi odgovara. Ne želim da živim u inostranstvu, da želim, onda ne bih trenirao Srbiju“.

"Srbija mora da odraste"

Za razliku od Beograda, Holanđanin je zadovoljan timom.

Atmosfera je bila dobra. Za prvi put je bilo dobro. Cilj mi je da ekipa što pre odraste, jer je naivnost već dugo boljka ovog tima. Nemamo uzalud tako mladu selekciju, posebno u veznom redu. Ali takođe imamo i igrače Čelsija i Sitija, dobrih startnih 11, od toga može da se napravi dobar miks. Uvek postoje pozicije koje mogu bolje da se popune ali to je logično, kad trenirate tek četiri dana, a samo ste nedelju dana zajedno. Francuska ima dobar tim i hteli smo mirnu utakmicu. Više bih voleo da smo u ovom terminu odigrali dve, a ne samo jednu utakmicu“.

Najupadljivije slabosti naše selekcije bile su vidljive iz snimaka mečeva iz prethodnog ciklusa.

"Gledao sam na DVD sve utakmice u prethodne dve godine i ono što sam primetio je da često primaju golove iz kontri, jer su igrali previše otvoreno. To mi je prvo privuklo pažnju. Zato su na primer izgubili od Belgije", kaže Advokat.

Holanđanin je vrlo brzo došao do zaključka koji stekne svako ko dovoljno često gleda igru srpskog tima.

Imam utisak da često ne postoji ideja. Mora da postoji neki razlog zbog kojeg igraš na neki način. Ovi mladići moraju da nauče da biraju prave momente, ukoliko ste bolji od protivnika, nema razloga da se povlačite, dok protiv jačih ekipa to ima smisla, ali onda to morate da radite kao tim. Time se ja sada bavim, to se protiv jake ekipe kao sto je Francuska pokazalo dobrim, mada je sve to još krhko“.

Dika ćemo ponovo videti u oktobru, kada Srbija počinje kvalifikacije za EP 2016, najpre gostovanjem u Jermeniji, pa utakmicom kod kuće sa Albanijom. Taj i meč sa Danskom predviđeni su za igranje u Humskoj, ali je posle nedeljne neprijatnosti pitanje da li će se neki od tih mečeva preseliti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

543 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve