Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.09.2014.

23:59

Prva međunarodna pobeda Kosova

Fudbalska reprezentacija Kosova savladala je selekciju Omana sa 1:0 i tako zabeležila prvu pobedu u prijateljskim mečevima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Utakmica je odigrana na gradskom stadionu u Prištini pred nekoliko hiljada gledalaca, a jedini gol na meču postigao je Imran Bunjaku u 84. minutu iz penala.

Reprezentacija Kosova je bila nešto bolja u odnosu sa prethodna tri meča, od kojih je dva izgubila i jedan igrala nerešeno. Tokom cele utakmice imala je nešto više od igre, međutim, rezultat je mogao biti i drugačiji pošto je i ekipa Omana imala nekoliko dobrih akcija kojima je ugrozila gol Kosova.

I ova utakmica se igrala bez zastave i himne Kosova, već samo sa himnom i oznakama FIFA.

Svetska fudbalska federacija (FIFA) dozvolila je selekciji Kosova da igra prijateljske utakmice, ali uz određene uslove, medju koje spada i to da se pre utakmica ne smeju intonirati himne, niti na dresovima nositi nacionalna obeležja.

Posle te odluke, fudbalska reprezentacija Kosova je do sada odigrala tri meča – izgubila je od Turske i Senegala, a nerešeno je odigrala sa Haitijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve