Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.09.2014.

13:13

Advokatova Srbija kreće od Petlova

Fudbaleri Srbije u nedelju uveče počinju novi kvalifikacioni ciklus za EURO2016 prijateljskom utakmicom sa Francuskom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Taj duel na programu je od 20.45 na stadionu JNA, a na njemu će debitovati novi selektor ’Orlova’ Dik Advokat.

Evropsko prvenstvo 2016. godine biće održano upravo u Francuskoj, a u kvalifikacionoj grupi sa našom selekcijom nalaze se još Albanija, Jermenija, Danska i Portugal.

Novi selektor Srbije naveo je da će utakmica sa Francuskom biti prava provera pred start kvalifikacija.

"Igraćemo protiv veoma, veoma jakog tima i to je dobro za nas zbog budućnosti. Videćemo šta nam je potrebno i neophodno pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", rekao je Advokat.

Nacionalni tim dobio je novog sponzora, to je britanska kompanija „Umbro“, a Ivanović je na predstavljanju novih, belih dresova, rekao da će tim uraditi sve da se plasira na EURO.

"Moraćemo da uradimo sve da se domognemo cilja. Biće jako teško, još smo ekipa koja ima oscilacije i koja mora još mnogo kolektivno da uči. Uz dobar rad, nadamo se najboljem", istakao je Ivanović.

Sa njim se usaglasio i golman Vladimir Stojković.

“Ubeđen sam da ćemo ići na prvenstvo. Ovo je previše ozbiljna reprezentacija. Sada smo prava ekipa i mladost je dobila na iskustvu. Mi jednostavno moramo da budemo na prvenstvu u Francuskoj. Nikoga se ne plašimo na terenu. Poštujemo svakog rivala, ali znamo svoje vrednosti”, siguran je Stojković.

Zoran Tošić naveo je da selektor Advokat zahteva bolju igru u odbrani.

"Odbranu državnog tima ne čine samo poslednja četiri fudbalera u zadnjoj liniji. Svaki igrač mora da izvršava obaveze i u fazi kada protivnik ima loptu. Ako iz igre ispadne samo jedan od nas, ostali mogu da imaju problema", dodao je Tošić.

Selektor Francuske Didije Dešam ocenio je da je Srbija opasan tim i da će prijateljska utakmica s njom pomoći njegovoj ekipi da se spremi za Evropsko prvenstvo.

"Srbija se nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo, ali ima mnogo odličnih igrača koji nastupaju u najjačim evropskim ligama. Dobro je što ćemo igrati protiv tako opasnog tima, kako bismo se što bolje spremili za Evropsko prvenstvo. Nadam se da će Srbija biti za dve godine u Francuskoj", kazao je Dešam.

Fudbalski savez Srbije i predsednik Tomislav Karadžić apelovali su na sve prisutne da poštuju fer-plej, dok smo vam mi spremili mali istorijat duela Srbije i Francuske.

Takođe, pročitajte našu najnoviju temu posvećenu novom formatu Evropskog prvenstva i celokupnim kvalifikacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve