Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.09.2014.

10:15

Anhel i tradicija duža od veka

Poslednji dan letnjeg prelaznog roka je pred nama, a nešto kasnije očekuju nas velika uzbuđenja na fudbalskom tržištu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je širom Evrope bilo nekoliko spektakularnih transfera tokom poslednjih mesec dana, zbog velikih sportskih događaja ovog leta, stekao se utisak da ipak nije bilo dovoljno zanimljivo.

Međutim, najveća uzbuđenja očekujemo poslednjeg dana kada će veliki broj fudbalera promeniti klubove, a milioni se slivati sa računa na račun, kako klupskih, tako i ličnih i menadžerskih.

Iako je već nekoliko godina engleski fudbal u laganom padu, na Ostrvu poslednji dan prelaznog roka ima mnogo veći uticaj nego u ostalim ligama. Tada pristižu najveće zvezde i dešavaju se mnogi neočekivani transferi, zato ćemo našu pažnju ovoga puta usmeriti samo na Englesku.

Sada je situacija malo drugačija, najveći klubovi već su uspeli da obezbede potpise koji su želeli. Čelsi se strahovito pojačao, Mančester Siti je ostao dosta uzdržan za njegove standarde, Liverpul je brojnim akvizicijama pokušao da zamaskira odlazak Suaresa, Mančester Junajted je lutao po „pijaci“, dok je Arsenal pod pritiskom kupovao ono što je skupo, ali i nepotrebno.

Mnogi rekordi su oboreni, među kojima je i onaj za najskuplji transfer u istoriji engleskog fudbala.

Pre nekoliko dana Anhel di Marija stigao je iz Real Madrida u Mančester Junajted za 59,7 miliona funti, čime je oboren rekord koji je Čelsi držap dovođenjem Fernanda Toresa.

Tim sa 'Old Traforda' je ovog leta potrošio preko 150 miliona funti u renoviranje, ali je Vladimir Novaković o tome već pisao. Posle detaljne analize globalnog načina poslovanja i primera 'Crvenih đavola', sada ćemo se malo vratiti u prošlost i podsetiti koji su najveći transferi engleskog prvenstva.

Kompletnu temu pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

U našem blogu pratite dešavanja poslednjeg dana prelaznog roka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve