Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.08.2014.

23:22

Kalčo: Vidić isključen na debiju

Fudbaleri Udinezea i Napolija počeli su novu sezonu u Seriji A pobedama, dok su Torino i Inter podelili bodove u Torinu.

Izvor:

Autor:

Default images

Srpski fudbaler Nemanja Vidić odigrao je svoj prvi meč u italijanskom šampionatu u dresu Intera, ali ga neće pamtiti po dobrom. Prvo je u 20. minutu skrivio jedanaesterac, koji nije postojao, da bi golman Intera Samir Handanović odbranio udarac Marsela Laronde, da bi u 92. minutu zaradio crveni karton, posle rasprave i ironičnog aplaudiranja sudiji.

Ipak, sve to nije sprečilo Nemanju da bude najbolje osenjeni igrač u svojoj ekipi.

Tri od šest utakmica italijanske Serije A završeno je nererešenim rezultatom. Golova nije bilo na meču između Torina i Intera, dok su Palermo i Sampdorija, odnosno Sasuolo i Kaljari odigrali 1:1.

Golovi na meču Sasuola i Kaljarija "pali" su u samo dva minuta. Povela je domaća ekipa pogotkom Domenika Berardija u 42. minutu, a posle samo dva minuta izjednačio je Antonio Balcano.

Palermo je poveo protiv Sampdorije golom Paula Dibale već u sedmom minutu i tu prednost je imao sve do 91. minuta kada je izjednačio Danijele Gastaldelo.

Napoli je na gostovanju poveo golom Hosea Kajehona već u trećem minutu meča, izjednačio je Pinilja u 40. minutu, a pobedu gostima doneo je Džonatan de Guzman u 95. minutu.

Čezena je savladala Parmu sa 1:0 golom Aleksa Rodrigesa u 38. minutu, dok je trijumf Udinezeu protiv Empolija doneo Atntonio Di Natale.

Fudbaleri Milana su ranije tokom dana pobedili Lacio sa 3:1, dok je Atalanta u Bergamu odigrala bez golova sa Veronom.

Trostruki uzastopni šampion Serije A Juventus u subotu je pobedio Kjevo sa 1:0, a Roma je pobedila Fiorentinu sa 2:0.

Seria A, prvo kolo:

Čezena - Parma 1:0
Rodrigez 38
Đenoa - Napoli 1:2
Pinilja 40 - Kaljehon 3, De Guzman 90+5
Palermo - Sampdorija 1:1
Dijaba 7 - Gastaldelo 90+1
Sasuolo - Klajari 1:1
Zaza 42 - Sau 44
Torino - Inter 0:0
Udineze - Empoli 2:0
Di Natale 57, 62
Milan - Lacio 3:1
Honda 7, Muntari 56, Menez 64. penal - Aleks 67. autogol)
Atalanta - Verona 0:0

subota:
Roma - Fiorentina 2:0
Kjevo - Juventus 0:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve