Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.08.2014.

16:20

L'pul opet razbio Pevce, debi MB45

Fudbaleri Liverpula ponovo su ubedljivo savladali Totenhem sa 3:0, u meču koji je obeležio debi Italijana Marija Balotelija za ’Crvene’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Liverpul je tako nastavio agoniju Totehnema u međusobnim mečevima, pošto je prethodne sezone ukupan rezultat bio 9:0 (5:0, 4:0) za tim sa ’Enfilda’.

Strelci za goste na ’Vajt Hart Lejnu’ bili su Rahim Sterling, Stiven Džerard iz penala i novajija Alberto Moreno.

Baloteli se našao u prvoj postavi Liverpula i na terenu proveo sat vremena, kada je umesto njega ušao srpski reprezentativac Lazar Marković.

Aktuelni vicešampion stigao je tako do druge pobede u novom prvenstvu, dok je Totenhem ostao na šest bodova nakon prvog poraza.

Izabranici Brendana Rodžersa mnogo bolje su otvorili utakmicu u Londonu i do vođstva mogli već u trećem minutu, upravo preko Balotelija koji je gađao glavom, ali je Loris bio uspešniji. Italijanski reprezentativac nekoliko puta tokom meča je pokušavao da zatrese mrežu, ali nije uspeo da se upiše na debiju.

Ipak, gosti do prednosti stižu u osmom minutu preko najboljeg igrača tima Rahima Sterlinga. Po desnoj strani je driblao Staridž, gurnuo odličnu loptu u kazneni za Hendersona, ovaj na drugoj stativi našao Sterlinga koji lagano pogađa mrežu Totenhema.

Totehnem je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao preko Čadlija u finišu, Minjole reaguje dobro i "Redsi" odlazena odmor sa minimalcem.

Međutim, posle samo nekoliko minuta igre u nastavku Liverpul postiže još jedan gol, a strelac je bio Stiven Džerard sa bele tačke

Dajer je neoprezno startovao na Džoa Alena u šesnaestercu i sudija Fil Daud nije imao dilemu. U istoriji Premijer lige jedino su Alan Širer i Frenk Lampard postigli više golova sa bele tačke od Stivi Džija.

Samo šest minuta kasnije od pogotka kapitena Liverpula, domaći su mogli da smanje rezultat. Lamela je stigao do kaznenog, pokušao da uposli napadače, ali njegova lopta nije pronašla saigrače.

Konačnih 3:0 postavio je novajlija Alberto Moreno koji je u 60. minutu postigao fenomenalan pogodak. On je oduzeo loptu Taunsendu na sredini terena, istrčao skroz do gola Totenhema i pogodio dalji ugao.

Do kraja meča nije bilo golova, pa su igrači Liverpula Brendanu Rodžersu dali najbolji poklon za 100. meč na klupi.

U drugoj utakmici prvog nedeljnog termina trećeg kola Premijer lige, Aston Vila je nastavila sa odličnim partijama i pobedila Hal Siti sa 2:1.

Vila je slavila golovima Agbonlahora i Vajmana, i tako došla do treće pozicije sa sedam bodova. Jedini strelac za devetoplasirani Hal bio je Hrvat Nikica Jelavić.

Od 17.30 igra se poslednji meč ovog kola, Arsenal gostuje Lesteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve