Nova vest
Fudbal

Subota, 30.08.2014.

20:22

Srbi strelci u goleadi na Gudisonu

Fudbaleri Čelsija ostvarili su i treću uzastopnu pobedu u Premijer ligi, pošto su u ludom meču savladali Everton na ’Gudisonu’, rezultatom 6:3.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Čelsi je tako zauzeo prvu poziciju na tabeli sa devet bodova, dok je Everton ostao na samo dva.

Strelci za goste bili su srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić, kome je to bio prvenac u dresu ’Plavaca’.

Neverovatna utakmica je viđena na stadionu Evertona, a da će biti pravi spektakl bilo je poznato već u četvrtom minutu, kada je Čelsi vodio sa 2:0.

Ekipa Žozea Murinja je ubacila prva dva šuta u gol Hauarda – prvo je Dijego Kosta na dodavanje Fabregas već u 33. sekundi načeo ’Karamele’, da bi kapiten Srbije Branislav Ivanović postigao svoj drugi gol u prvenstvu. Ivanović je dobio odličnu asistenciju od Ramireša i rutinski savladao Hauarda.

Od tog trenutka Everton je krenuo nešto ofanzivnije, pokušavao najčešće preko Miraljasa koji je ipak uspeo da smanji u samom finišu poluvremena. Belgijanac je sjajno ispratio akciju i lepim udarcem glavom realizovao dobar centaršut Kolmana.

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Defanzivac domaćih je posle asistencije upisao i autogol, kada je svoju mrežu pogodio iz mrtvog ugla, posle prodora Azara u 67. minutu. Autogol Kolmana bio je samo najava onoga što će se desiti u narednih deset minuta, kada je viđeno čak četiri gola.

Prvo je Stiven Nejsmit „izmislio“ pogodak za 3:2, da bi onda Nemanja Matić postigao prvenac u dresu ’Plavaca’. Matić je šutirao sa nekih 14-15 metara, lopta je pogodila nekog na putu do Hauarda i od stative se odbila u gol.

Međutim, bivši igrač Čelsija Samjuel Eto je dva minuta kasnije ponovo vratio neizvesnost, ali je pobednika rešio Ramireš, novim golom za londonski klub.

Konača rezultat postavio je Dijego Kosta u samom finišu i tako sa četiri gola izbio na prvo mesto liste strelaca Premijer lige.

Dan u Engleskoj obeležio je novi neuspeh Mančester Junajteda, kao i nova odlična partija Dušana Tadića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve