Nova vest
Fudbal

Subota, 30.08.2014.

05:10

Kreće Serija A, Juve ili neko novi?

Posle više od tri meseca pauze počinje nova sezona u Seriji A, pa će tako biti kompletirane sve ‘lige petice’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Titulu će braniti torinski Juventus koji je osvajao poslednja tri izdanja, a i ovoga puta biće prvi favorit.

Kolika će biti realna snaga ‘Stare dame’ videće se po isteku prelaznog roka, pošto se još ne zna sudbina Artura Vidala i Pola Pogbe.

Osim toga, Juventus je tokom leta promenio trenera – novog selektora Italije Antonija Kontea zamenio je Masimilijano Alegri.

Pored ‘crno-belih’ glavni konkurenti za titulu biće Roma, Napoli i Inter koji je se ozbiljno pojačao pred početak prvenstva.

Upravo će aktuelni šampion otvoriti novu sezonu, gostovanjem Kjevu u subotu od 18 časova. Trener Masimilijano Alegri uveren je da Juve može do novo titule jer, kako kaže, Vidal neće otići.

“Vidalovo koleno je dobro, on je trenirao dobro ove nedelje. Naravno da ćemo morati da razmišljamo, ali će sutra početi. Pošto ostaje u Torinu reći ću ono što smo i klub i ja ponavljali često, a to je da je Vidal igrač Juventusa. Važan, ključan igrač i on će ostati u Torinu”, rekao je Alegri.

Osim tog meča, subota nam donosi još samo jednu utakmicu – Roma će u derbiju, od 20.45 dočekati Fiorentinu.

“Čitao sam mnogo toga od početka priprema, euforičnih komentara da smo već osvojili titulu, a oni su veoma negativni. Imamo svoje probleme, ali ih imaju i ostali. Želimo da nadvladamo poteškoće. Ne smemo da dozvolimo da budemo uvučeni u istu stvar kao i navijači, njima je dozvoljeno da rade šta hoće, ali mi moramo da budemo hladnih glava. Naš glavni cilj je da uživamo u fudbalu i budemo sigurni da će i navijači uživati”, rekao je trener Rome Rudi Garsija.

U nedelju od 18 časova igraju se dva duela – Verona će gostovati Atalanti u Bergamu, dok će Milan, ovogodišnji favorit iz senke igrati protiv Lacija.

Milanezi u novu sezonu ulaze sa novim trenerom, pošto je Klarensa Sedorfa na klupi zamenio legendarni Pipo Inzagi.

“Protiv Lacija će biti prva utakmica u novoj sezoni i mi želimo pobedu. Želimo da počnemo kako treba i damo podstrek celoj okolini. Sa Inzagijem smo krenuli novim putem, pokušavamo da se poboljšamo kao tim i idemo korak po korak”, ističe Andrea Poli.

Poslednji termin prvog kola je zakazan za 20.45, kada je na programu šest mečeva, a sastaju se Čezena – Parma, Đenoa – Napoli, Palermo – Sampdorija, Sasuolo – Kaljari, Torino – Inter i Udineze – Empoli.

Napolitanci će se drugu godinu zaredom boriti za najviši plasman, ali se posle prelaznog roka čini da je Inter veći favorit.

‘Nerazuri’ su renovirali tim koji će predvoditi srpski internacionalac Nemanja Vidić, koji je stigao iz Mančester Junajteda.

Inter posle sjajnog nastupa u plej-ofu za Ligu Evrope, sezonu u Seriji A kreće od Torina.

“Ono što me najviše hrabri je način na koji je tim izašao na teren. Glava i noge su bile na pravom mestu i to treba da bude naš mentalitet za narednu sezonu”, rekao je trener Intera Valter Macari.

Serija A, prvo kolo:
Subota:

18.00 Kjevo – Juventus
20.45 Roma – Fiorentina

Nedelja:
18.00 Atalanta – Verona
18.00 Milan – Lacio
20.45 Čezena – Parma
20.45 Đenoa – Napoli
20.45 Palermo – Sampdorija
20.45 Sasuolo – Kaljari
20.45 Torino – Inter
20.45 Udineze – Empoli

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve