Nova vest
Fudbal

Petak, 29.08.2014.

22:24

Pobeda Borusije, Srbi igrali

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su Augsburg u gostima sa 3:2 (2:0) u premijernom meču drugog kola nemačke Bundeslige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Ekipa Jirgena Klopa zabeležila je prvi trijumf, dok su domaći fudbaleri i dalje bez bodova.

Golove za Borusiju postigli su Rojs, Papastatopulos i Ramos, a za Augsburg je bio precizan Bobadilja.

Srpski fudbaleri Neven Subotić i Miloš Jojić igrali su u pobedničkoj ekipi, Jojić je zamenjen u 64. minutu, a Subotić je odigrao ceo meč. Na drugoj strani Nikola Đurđić je odigrao ceo meč.

Vođstvo svojoj ekipi Rojs je doneo već u 11. minutu, a tri minuta kasnije učestvovao je i u drugom pogotku. Izveo je korner sa desne strane, Papastatopulos je bio najviši u skoku i postiao gol glavom. Rezultat je mogao biti i mnogo veći u nastavku, Borusija je napadala sa svih strana. Augsburg je iz kontranapada pretio, ali je Vajdenfeler ostao nesavladan.

Prvu veliku priliku za domaće imao je Đurđić, dobio je sjajnu loptu na oko 25 metara prošao na levu stranu dijagonalno šutirao, a lopta je završila pored gola.

Otvoreno se igralo u drugom poluvremenu, ali je novi gol viđen tek u 79. minutu, Obamejan je uputio udarac po zemlji iz dalje, lopta je prošla pored svih igrača u kaznenom prostoru, golman je odbranio, a Adrijan Ramos je odbitak sproveo u mrežu.

Rezultat smanjuje Bobadilja u 83. minutu. Posle centaršuta iz daljine, saigrač mu je propustio loptu, a on se lepo snašao i savladao golmana.

Iako se činilo da će meč ući u mirnu završnicu, domaći su smanjili na 3:2 preko Matavza, a posle toga su mogli i do još jednog gola, ali je sva tri boda ipak odneo gostujući tim.

Petak:
Augsburg – Borusija Dortmund 2:3
Bobadilja 83 – Rojs 11, Papastatopulos 14, Ramos 79
Subota, 15.30:
Bajer Leverkuzen – Herta
Volfsburg – Ajntraht
Verder – Hofenhajm
Štutgart – Keln
HSV – Paderborn
Šalke – Bajern Minhen (18.30)
Nedelja:
Majnc – Hanover (15.30)
Frajburg – Borusija Menhengladbah (17.30)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve