Nova vest
Fudbal

Petak, 29.08.2014.

14:50

Advokat: Meni je kao Van Galu

Selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat izjavio je da je u istoj situaciji kao menadžer Mančester Junajteda Luj van Gal.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Van Gal je stigao na Old Traford nakon najgore sezone "Crvenih đavola" u poslednjih četvrt veka, dok Advokat ima zadatak da odvede Srbiju na prvo veliko takmičenje posle dva neuspešna ciklusa.

"Ovo je izazov za obojicu. Prihvatio sam posao jer kao i Van Gal u Junajtedu imam talentovanu grupu igrača sa dosta iskustva. Za razliku od mene, on može svaki dan da radi sa igračima", rekao je Advokat.

Srbija će u kvalifikacijama za EP 2016. igrati u grupi sa Portugalom, Danska, Jermenijom i Albanijom. On je za svoj debi na klupi u prijateljskom meču protiv Francuske 7. septembra (jedina provera pred kvalifikacije) pozvao standardni tim koji je već mesecima na okupu.

"Nije idealno što neki od mojih igrača iz prvih 11 nisu starteri u svojim klubovima. Voleo bih i da imam više od jedne test utakmice kako bih uklopio tim. Ali pet dana treninga i utakmica sa Francuskom bi trebalo da budu dovoljno jer sam gledao snimke utakmica Srbije u poslednje dve godine i imam jasnu viziju kako da koristim svakog igrača", istakao je Advokat.

Holanđanin među 23 pozvana igrača nema nijednog iz Jelen Superlige, čak ni iz redova Partizana i Crvene zvezde.

"Nažalost kvalitet srpske lige je loš i nismo mogli da izaberemo nijednog 'domaćeg' igrača. Dobra stvar je što ima dosta lokalnih talenata koji imaju šansu da redovno igraju. Pratiću ih dobro za buduća okupljanja", objasnio je selektor Srbije.

Jedino iznenađenje, ako se tako može nazvati, u njegovom timu je povratak Zdravka Kuzmanovića u selekciju.

"On ima 46 utakmica za reprezentaciju i igrao je veoma dobro za Inter na njegovoj turneji po SAD. Odlučio sam da mu dam šansu jer moramo da iskoristimo sve resurse pre početka kvalifikacija", rekao je Advokat.

On je istakao da neće menjati formacijutima, ali će biti promena.

"Nećemo menjati 4-3-3 system, ali će biti prilagođavanja kako bi igrali više timski", zaključio je Advokat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve