Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.08.2014.

17:44

Gomis: Spremao se za Svonsi uz FM

Harizmatični Bafetimbi Gomis ovog leta napustio je Lion i postao novi centarfor velškog Svonsija.

Izvor:

Autor:

Default images

Snažni Francuz je očigledno znao da će do transfera na Ostvro doći, pa je na vreme počeo da se informiše o novom klubu, ali kako?

Dok je sa Olimpikom prevaljivao hiljade kilometara širom Evrope, svaki trenutak je koristio da se bolje upozna sa istorijom 'Labudova', kvalitetima i karijerama svojih budućih saigrača, kao i pričom menadžera Gerija Monka – sve to na legendaranoj video igri "Football Manageru".

Popularna igra koristi se dugi niz godina od strane poznatih menadžera kao pomoć prilikom dovođenja novih pojačanja, isprobavanja taktika i taktičkih varijanta. Svakako najpoznatiji korisnici su nekadašnji menadžer Evertona i Mančester Junajteda Dejvid Mojs, trener Zenita Andre Vilas-Boaš, ali i veliki Žoze Murinjo.

Uloga FM sve je veća u 'stvarnom' fudbalu, a jedan od prvih klubova koji je sa kompanijom "SI Games" potpisao zvaničan ugovor bio je upravo tim sa Gudisona.

"Baš dosta vremena provodim uz Fudbal menadžer. Kada god sam putovao sa Lionom, a to je bilo gotovo nekoliko puta nedeljno, svaki trenutak sam koristio da igram", otkriva Gomis. "Igram je od kada sam bio klinac, a ovoga puta mi je mnogo pomogla da se upoznam sa svojim novim klubom".

Popularni 'Predator' otkrio koji je tim predvodio sa klupe na poslednjem 'sejvu'.

"Pre nego što sam potpisao za Svonsi, poslednjih mesec i po dana proveo sam igrajući s njima. Želeo sam da se upoznam sa budućim saigračima, njihovim karijerama, karakteristikama, igračkim kvalitetima... Takođe, naučio sam dosta i o istorijatu kluba, kao i o velikom rivalstvu sa ekipom Kardifa. Smatram da je jako važno upoznati se sa novim klubom pre potpisivanja ugovora", dodao je nekadašnji napadač Sent Etjena.

Bafetimbi je imao najbloji mogući debi u Premijer ligi, jer je odigrao poslednji petnaest minuta u pobedi nad Mančester Junajtedom na Old Trafordu (1:2).

"Oni su mene pratili neko vreme, pa sam odlučio da im uzvratim istom merom. Shvatio sam da je menadžer Geri Monk odigrao veliku ulogu u borbi za opstanak prošle sezone, i mogu vam reći da sam svime pozitivno iznenađen", zaklučio je Gomis.

Ukoliko se još uvek niste upoznali sa čarima igre koja poseduje moć da razdvaja supružnike, šalje školarce na popravne ispite i 'uništava' socijalni život – pročitajete dva teksta u našoj rublici Teme posevećena "FM ludilu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve