Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.08.2014.

00:42

Rodžers: Bili smo bolji 40 minuta

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers ocenio je da je njegov tim bio bolji od Mančester Sitija u prvih 40 minuta meča.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Liverpul je u sudaru najbolja dva tima iz prošle sezone izgubio ubedljivo (1:3), posle niza grešaka odbrane.

„Crveni“ su dominirali tokom prvog poluvremena, ali su stvorili premalo prilika u utakmici čiji kvalitet je bio ispod svih očekivanja.

U prvih 40 minuta bili smo bolji tim, ali smo se bukvalno isključili na kraju poluvremena“, rekao je novinarima Rodžers.

Stevan Jovetić dao je prvi Sitijev gol pred samo poluvreme, posle očajne reakcije debitanta Alberta Morena.

Već na startu drugog dela bivši igrač Partizana je duplirao prednost, posle sjajne akcije, u kojoj je najpre potpuno promenio ritam napada i na krivoj nozi uhvatio kompletan protivnički tim, a onda dotrčao da sačeka povratni pâs Samira Nasrija i spretno ga smesti u mrežu.

Drugi gol nas je ubio. Čestitam igračima jer su posle toga nastavili da se bore“.

Liverpul je baš tad zaigrao najkonkretnije, dobrim delom zahvaljujući ulasku Lazara Markovića, koji je u prva tri minuta na terenu stvorio dve šanse. Kada one nisu iskorišćene, stigla je kazna – u prvom minutu na terenu Aguero je pobegao odbrani i na dodavanje Navasa zapečatio pobedu.

Biće to bolje kako vreme prolazi. Moramo da igramo brže u napadačkoj trećini, malo dinamičnije“.

Liverpul se u finišu vratio autogolom Sabalete posle udarca Lamberta, koji je minut kasnije propustio sjajnu priliku za još jedan gol.

Meč je okončan u bizarnim okolnostima – najpre se Glen Džonson povredio kad su sve zamene izvršene, odmah zatim povređen je i Martin Škrtel, a onda je proklizao članaka i Morenu. Slovak je prošao bez posledica.

Glen je istegao butni mišić i videćemo sutra kakave su razmere problema. Moreno je iskrenuo zglob na veštačkoj travi“, objasnio je Rodžers.

Utakmicu je sa tribina pratio i Mario Baloteli, koji je tokom dana potpisao za klub, posle transfera vrednog 16 miliona funti. Italijan je ranije igrao baš za Man.Siti, a Englezi su ga upamtili po kontroverznom ponašanju, koje je uključivalo paljenje sopstvene kuće i gađanje juniora pikadom.

Uvek sam u životu pružao ljudima šansu“, kaže Rodžers. „Mario ima 24 godine, postao je otac. Naučio je da ostoje obaveze, ne samo prema sebi samom, već i prema ovom velikom klubu“.

Tokom pregovora bilo je priče da će Baloteli dobitri posebnu stavku u ugovoru, koja će mu smanjiti prihode ako nastavi da se ponaša neadekvatno.

Tretiraćemo ga baš kao i svakog drugog. On je deo tima. Tržište za ono što je nama bilo potrebno je veoma suženo i iz tog ugla ovo je odličan posao za nas“, zaključio je Rodžers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve