Nova vest
Fudbal

Subota, 23.08.2014.

17:01

Petarda Jelića, preokret Jagodine

Iako je treće kolo u Jelen Superligi tek počelo, već smo dobili čoveka koji ga je obeležio, a to je napadač Rada Petar Jelić.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Neverovatni Jelić je bio petostruki strelac na gostovanju Voždovcu, na kom su ’Građevinari’ slavili rezultatom 6:1.

Bivši igrač OFK Beograda, Novog Pazara, Nirnberga i mnogih drugih klubova sam je doneo pobedu Radu i već postao prvi kandidat za najboljeg strelca prvenstva.

On je četiri pogotka postigao u prvom poluvremenu, dok je već na startu drugog dela nastavio golgetersku seriju.

Takođe, Jelić je već dobio nadimak "Srpski Oleg Salenko", po ugledu na rekordera svetskih prvenstava, koji je za Rusiju pet pogodaka postigao protiv Kameruna 1994. godine.

Već u osmom minutu Veselinović je sa desne strane pronašao Stanojevića, koji je nesebično uposlio Petra Jelića, napadač Rada iz neposredne blizine postiže vodeći gol za građevinare.

Na drugi pogodak čekalo se do 23. minuta, kada je slobodan udarac sa leve strane izveo je Veselinović. Najviši i najprisebniji u 16-tercu Voždovca bio je Jelić, koji je glavom udvostručio prednost.

Šest minuta kasnije bilo je 3:0, da bi konačan rezultat prvog poluvremena postavio neposredno pred pauzu. Perović je dodao Milošu Markoviću, vezista Rada asistirao svom napadaću koji postiže svoj četvrti gol na utakmici.

Posle gužve u šesnaestercu Voždovca, neverovatni napadač Rada se najbolje snašao i već u 55. minutu stigao do petog pogotka. Odmah posle toga, ustupio je svoje mesto na terenu Simiću

Deset minuta kasnije, Anđelković je smanjio, kada je na najbolji način završio kontru koju je inicirao Tripković.

Konačan rezultat postavio je Slavko Perović, koji je desetak minuta pre kraja iz neposredne blizine loptu sproveo u mrežu, na asistenciju upravo Simića.

Rad je stigao do drugog trijumfa iz tri utakmice i zauzima odličnu treću poziciju, dok je Voždaovac ostao bez bodova i nalazi se na poslednjem mestu.

Jagodina je ostvarila prvu pobedu u šampionatu, posle dva neuspeha, ali je i do nje stigla veoma teško. Jagodinci su do trijumfa nad Radničkim stigli rezultatom 3:1, iako su Nišlije vodile od 41. minuta pogotkom Đorđevića.

Ekipi koju vodi Mladen Dodić pobedu su doneli Savković, Lepović i Arsenijević, golovima u drugom poluvremenu. Jagodina se popela na sedmu poziciju, dok se Radnički pridružio Voždovcu na samom dnu tabele, bez bodova.

U drugom meču koji je počeo u isto vreme, Novi Pazar je potvrdio ulogu favorita protiv kragujevačkog Radničkog i pobedio sa 2:0. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a prvi jer viđen u 51. minutu, strelac Hadžibulić.

Drugu pobedu Pazaraca i trenutno prvo mesto potvrdio je Đorđević u 77.

U večernjem terminu na programu su još dva susreta, dok dnevni program zatvara veliki derbi između Vojvodine i Crvene zvezde.

Vojvodina i Zvezda su ostvarili po dve pobede u prva dva kola i obe ekipe žele novi trijumf kako bi se zadržale u samom vrhu tabele. Oba tima su do sada postigla po pet golova, šampion u utakmicu ulaze bez primljenog gola, dok su domaći primili samo jedan.

Utakmica se igra u subotu od 20.30 na stadionu Karađorđe.

Vicešampioni, fudbaleri Partizana u nedelju od 19 časova igraju protiv Donjeg Srema i žele pobedu kako bi zadržali prvo mesto na tabeli. To će biti prva utakmica Partizana na domaćem terenu ove sezone, posle dva gostovanja.

Partizan je ostvario obe pobede na početku prvenstva, a Donji Srem ima pobedu i poraz i zauzima deveto mesto.

Promene rezultata možete pratiti na našem sajtu:
Novi Pazar – Radnički (KG) 2:0
Voždovac – Rad 1:6
Spartak – Mladost 1:0
Jagodina – Radnički (N) 3:1
Napredak – OFK Beograd 0:2
Borac – Čukarički (20.00)
Vojvodina – Crvena zvezda (20.30)

nedelja:
Partizan - Donji Srem (19.00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve