Nova vest
Fudbal

Petak, 22.08.2014.

22:30

Atletiko osvojio Superkup Španije!

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Superkup Španije, pošto su u revanš meču finala pobedili Real sa 1:0.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Atletiko je do prvog trofeja u sezoni stigao ukupnim rezultatom 2:1, posle prvog meča koji je završen nereno (1:1).

Gol odluke postigao je novi napadač 'Jorgandžija' Mario Mandžukić već u drugom minutu, kada je preciznim udarcem pogodio ugao gola Ikera Kasiljasa.

Na kraju se ispostavilo da je pogodak Raula Garsije u prvoj utakmici bio presudan, a ovaj meč počeo je baš onako kako je Atletiko želeo.

Već u prvom napadu bilo je 1:0 – Mandžukić je posle ispucavanja Moje, dodavanja Grizmana i loše reakcije odbrane Reala došao do lopte i iz prve je poslao pored Kasiljasa.



'Jorgandžije' su tada terensku inicijativu prepustili rivalu, koji je u početku bio potpuno bezidejan bez Anhela di Marije i Kristijana Ronalda, koji je na klupi ostao zbog povrede.

Sredinom prvog dela igre 'kraljevski klub' je krenuo sa napadima, dve prilike imao je Hames Rodriges, dok je jednu dobru propustio Garet Bejl.

Pre njih, u 27. minutu desila se jedna interesantna situacija, kada je isključen trener domaćih Dijego Čolo Simeone. Sudija je Simeonea poslao na tribine pošto je izgledalo kao da želi da udari jednog od njegovih pomoćnika po glavi. Od tada je skakao na svaku odluku sudije, a navijačima koji su sedeli iza njega je priredio pravi šou.

Drugo poluvreme donelo nam je nove napade Real Madrida, a u međuvremenu je u igru ušao i Ronaldo. Ipak, najbolje šanse imali su igrači Atletika.

Prvo je Raul Garsija u 57. ginutu pogodio prečku, da bi desetak minuta kasnije zamalo neprecizni bili Koke i Antoan Grizman. Do kraja meča gosti su pokušavali čestim centaršutevima sa boka, ali nije bilo većih prilika, pa je Atletiko osvojio drugi trofej Superkupa u istoriji. Modrić je u samom finišu isključen jer je dobio drugi žuti karton.

Prethodno su bili bolji od Barselone 1985. godine.

Madridski klubovi prošle sezone su dominirali u španskom i evropskom fudbalu, pošto je Atletiko osvojio prvu titulu u Primeri posle 18 godina, dok je Real slavio u Ligi šampiona i Kupu kralja.

Ovim trijumfom Dijego Simeone i kompanija pokazali su da će biti ozbiljan konkurent u Španiji, dok je Realu izmakao drugi trofej, posle Superkupa Evrope. Ipak, ono što bi trebalo da zabrine Ančelotija jeste sama igra i činjenica da Hames Rodriges još uvek nije pokazao da će imati veliki uticaj na igru Reala.

Tok meča:

U tim Reala za revanš Superkupa vratio se najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, dok je Karlo Ančeloti otpisao Anhela di Mariju, o čijem se transferu iz 'kraljevskog kluba' već duže vreme spekuliše.

Od početka meča, Atletiko je vodio glavnu reč i do vođstva je stigao već u trećem minutu, golom Mandžukića. Hrvatski fudbaler je loptu primio na ivici kaznenog prostora i sjajnim udarcem, u svom stilu, poslao je loptu u donji levi ugao.

Gol Mandžukića usporio je igru, pa u narednim minutima nije bilo izglednijih prilika. U 15. minute Koke je odlično izveo korner, ali su odbrambeni igrači Reala bili na pravom mestu i uspeli su da intervenišu. Usledio je centaršut Hamesa Rodrigesa na drugoj strain, ali su igrači Atletika presekli njegovu loptu.

Već u 18. minutu viđen je prvi žuti karton, a dobio ga je Tijago posle rasprave sa sudijom. Ubrzo je igra zaustavljena, pošto se povredio Serhio Ramos, a nedugo zatim lekarsku pomoć zatražio je Huanfran.ali su se obojica vratili na teren.

Dok je Huanfran još bio van igre, Real je imao sjajnu priliku preko Rodrigesa, koji je odlično primio pas, ali je Moja odlično branio. Iako se lopta odbila od njega u prazan prostor, na oko dva metra od gola, niko od igrača Reala nije bio dovoljno blizu da uputi šut ka golu. U 27. minutu sudija je Simeonea poslao na tribine pošto je izgledalo kao da želi da udari jednog od njegovih pomoćnika po glavi. Od tada je skakao na svaku odluku sudije, a navijačima koji su sedeli iza njega je priredio pravi šou.

Rodriges je u prvom poluvremenu najviše napadao, a sledeća najbolja prilika na meču bila je upravo njegova. U 38. minutu, asistirao je Bejlu, ali je šutirao tik pored desne stative. Sedam minuta kasnije, Kolumbijac je primio precizan pas na ivici šesnaesterca i odmah šutirao, ali je lopta otišla pored leve stative, a odmah potom je bilo gotovo prvo poluvreme,

U drugom poluvremenu, Atletiko je konačno počeo da napada, a odlične prilike je imao Raul Garsija, međutim, defanzivci Reala su intervenisali. Između dva poluvremena u igru je za Real ušao Ronaldo, ali se to barem u prvih nekoliko minuta nije toliko primećivalo.

Raul Garsija je novu odličnu šansu imao u 57. minutu, kada je šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je prošla tik pored leve stative. Atletiko je u tada vise kontrolisao loptu, a Real nije imao nikakvih rešenja u napadu. Ronaldo je 20 minuta pre kraja susreta izveo slobodan udarac, ali ga je zaustavio živi zid.

U 71. minutu Koke je odlično šutirao posle kombinacije sa Tijagom, ali je lopta otišla zamalo iznad gola. Već u sledećem napadu mogao je Atletiko do drugog gola, kada je Grizman slabo šutirao u situaciji 1 na 1.

Tri minuta kasnije Raul Garsija gurnuo je odlično za Mandžukića koji je pobegao Karvahalu. Hrvatski napadač se podmetnuo ispred defanzivca gostiju i pao, ali sudija Borbalan nije želeo da dosudi faul na ivici kaznenog.

U 91. minutu Real Madrid je ostao sa desetoricom igrača na terenu, pošto je nakon jednog neopreznog starta nad Kokeo, drugi žuti karton dobio Luka Modrić.

Iako sa igračem manje, 'kraljevski klub' je mogao do izjednačenja u 92. Minutu, kada je dobru šansu imao Serhio Ramos. Navijači Atletika već su videli scenario iz Lige šampiona, kada je štoper Reala bio precizan u nadoknadi vremena. Ovoga puta Ramos nije uspeo da zahvati loptu i propala je poslednja prilika za tim Karla Ančelotija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve