Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.08.2014.

09:07

Koga će Advokat zvati?

Novi selektor Srbije Dik Advokat u petak će pozvati igrače na koje računa za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija će kvalifikacije početi prijateljskim mečom sa Francuskom 7. septembra, a zvanično gostovanjem Jermeniji 11. oktobra.

Kako prenose "Novosti", Advokat računa na gro igrača koji su nastupili na prijateljskim mečevima tokom proleća, a prelomio je i da mladi igrači Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Matija Nastasić i Miloš Jojić igraju za A, ne za U-21 selekciju.

Najveće pitanje je da li će Advokat pozvati oporavljenog štopera Borusije Dortmund Nevena Subotića, koji je poslednji meč za "Orlove" odigrao krajem prošle godine.

On je tražio pauzu od reprezentacije do kraja 2013. kako bi se posvetio individualnom napretku, ali rekao da će biti spreman na eventualni poziv slektora za prijateljske mečeve i kvalifikacije 2014.

U međuvremenu je Subotić doživeo tešku povredu, ali se oporavio i počeo novu sezonu nastupom za Borusiju u Kupu.

Među standardnim imenima koja se očekuju (Stojković, Brkić, Ivanović, Kolarov, Matić, Tošić, Tadić, Đorđević, itd), mogle bi da se nađu i najveće nade Partizana i Crvene zvezde, Andrija Živković i Darko Lazović.

Srbija je poslednji meč odigrala 6. jula provit Brazila u Sao Paolu u sastavu: Stojković (Lukač 89') – Basta (Vulićević 87'), D. Tošić, Ivanović, Kolarov Petrović (Mrđa 86'), Matić, Jojić Tadić (Z. Tošić 70'), Marković (Gudelj 80'), Mitrović (Đorđević 78').

Da li ćemo videti neko novi ime na spisku? Da li poziv zaslužuju možda Miroslav Radović, Filip Kostić, Luka Jović?

Ko treba da igra za reprezentaciju Srbije u predstojećim kvalifikacijama?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve