Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.08.2014.

23:00

Real - Atletiko 1:1, revanš u petak

Fudbaleri Reala i Atletika igrali su 1:1 u prvom meču Superkupa Španije na stadionu Santjago Bernabeu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oba gola pala su u završnih 10 minuta, najpre je Hames Rodriges dao prvi takmičarski gol za Real, a zatim je Raul Garsija izjednačio posle kornera.

Pobednika Superkupa Španije odlučuju dva meča, a drugi se igra u petak na Visente Kalderonu.

Oba tima su tokom leta menjala sastav, ali nisu sve novajlije dobile priliku od starta. Dok smo dojučerašnje saigrače Krosa i Mandžukića videli od prvog minuta, Grizmana i Rodrigesa smo čekali do drugog poluvremena, a Navas i Oblak nisu ni dobili šansu.

Poslednji takmičarski meč Atletiko je igrao baš sa Realom, u finalu LŠ. Real je taj meč dobio i stekao pravo da igra Superkup Evrope, koji je osvojio pobedom nad Seviljom.

Meč na stadionu Bernabeu doneo je dobru zabavu kroz mešavinu vrhunskih poteza, prljavih udaraca i svetskih zvezda.

Real je dominirao na sredini, držao više loptu i generalno se više trudio da pogodi gol protivnika, a predvodio ih je raspoloženi Garet Bejl. Ipak, nisu stvorili previše dobrih prilika, sve se uglavnom svodilo na Bejlove udarce i nekoliko pokušaja Krosa.

U 81. minutu domaćin je poveo golom Hamesa Rodrigesa, koji je posle akcije Krosa i Karbahala sačekao da odbrana onemogući Benzemu i loptu smestio u mrežu.

Atletiko je tek tad krenuo iz sve snage i posle samo 7 minuta izjednačio, kada je odbrana reagovala slabo na korner, a Kasiljas ostao ukopan, dok mu je Raul Garsija sa 4 metra ubacivao loptu u mrežu.

Finiš meča doneo je najbolji fudbal, sa nekoliko prilika i spornih detalja, a već za tri dana čeka nas novi spektakl, dan pred start Primere.

Tok meča:

Superkup Španije:
Real Madrid – Atletiko Madrid 0:0

Real Madrid (4-3-3): Kasiljas – Marselo, Ramos, Pepe, Karvahal – Alonso, Modrić, Kros – Bejl, Ronaldo, Benzema

Atletiko Madrid (4-4-2): Moja – Sikuera, Godin, Miranda, Huanfran – Suares, Gabi, Ramos, Koke – Garsija, Mandžukić

Pre utakmice odata je počast Alfredu Di Stefanu, legendarnom fudbaleru Reala, koji je preminuo 7. jula. Upravo Superkup Španije je odabran za tu priliku, zato što je to prva zvanična utakmica ‘kraljevskog kluba’ od tada.

Na samom početku utakmice igralo se na sredini terena, a prva javna opomena viđena je u petom minutu, posle oštrog starta Kokea nad Pepeom. U tim trenucima igralo se oštro na obe strane, sa velikim brojem prekršaja, a prva izglednija prilika došla je u desetom minute, kada je Bejl šutirao pored gola.

Tri minuta kasnije na drugoj strani Mandžukić je imao odličnu priliku, ali je Kasiljas odlično intervenisao. Usledila je prilika Saula sa 16 metara, ali je kapiten Reala bio na pravom mestu.

Real je u prvih pola sata igre imao veći posed lopte, a iako je dosta napadao, falila mu je realizacija. Najviše prilika imao je Bejl, dok se kod Atletika isticao Mandžukić, koji je u 31. minutu izveo odličan slobodan udarac, ali je odbrana 'kraljevskog kluba' pravovremeno reagovala.

U 41. minutu, Bejl je uputio odličan centaršut, Ronaldo je zahvatio loptu glavom, ali je lopta završila pored gola Atletika. Do kraja prvog poluvremena nije bilo prilika, pa je rezultat ostao 0:0.

Na poluvremenu je priliku da debituje pred svojim navijačima dobio Hames Rodriges, koji menja Ronalda.

Već posle dva minuta drugog poluvremena velika prilika za Bejla, koji je dobio loptu od Karvahala, pobegao Godinu, ali je Moja bio odličan.

Kako vreme protiče utakmica se pretvara u pravi obračun, sa mnogo neprijatnih udaraca. Debi u dresu Atletika beleži Antoan Grizman, najskuplje pojačanje (30 miliona).

U 60. minutu sudija je podelio žute kartone Ramosu i Mandžukiću posle bizarnog incidenta - Hrvat je doskočio svom težinom na Španca, a ovaj ga je zatim udario u lice. Prava odluka bi bila - faul za Real i crveni Ramosu.

U 68. minutu Bejl je snažno izveo slobodni udarac iz pozicije koja mu ne odgovara previše, Moja je odbio usamljenom Krosu, ali njegov šut ide daleko preko gola iz prilično izgledne situacije.

Osam minuta kasnije Kros se izborio za loptu na 20 metara, ali je njegov udarac bio mlak. Odmah zatim u igru ulazi Anhel Di Marija, kojem bi ovo mogao da bude oproštaj.

Mandžukić je dobio jedan nepravedan kartron, ali mu je zatim jedan realan oprošten, zbog namerne igre rukom. Simeone ga odmah vadi.

U 81. minutu konačno gol - Kros otvara napad preko desne strane, Benzema se ne snalazi, ali je Hames Rodriges na pravom mestu i njegov udarac se od Ansaldija odbija u gol - 1:0. U radosti većine na stadionu učestvuje i Rafa Nadal.

Atleti odmah pokušavaju da se vrate preko Grizmana. Rezerve deluju bolje od startera.

U 88. minutu ponovo je Grizman kreirao odličan napad, a domaćini su izbacili u korner. Iz kornera Atletiko je izjednačio - Suares je skrenuo loptu, a Raul Garsija je ubacio loptu u mrežu. Iker Kasiljas je definitvno daleko od stare forme.

Dva minuta kasnije sudija oprašta čist penal Atletiku, jer je Mario Suares očigledno rukom zaustavio loptu.

Finiš donosi mnogo uzbuđenja, ali ne i promenu rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve