Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.08.2014.

22:33

Dunga: Nejmar je inspiracija

Selektor reprezentacije Brazila Dunga poručio je mlađim igračima nacionalnog tima da treba da traže inspiraciju u Nejmaru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Dunga je uvrstio veliki broj mladih igrača za predstojeće utakmice nacionalnog tima sa Kolumbijom i Ekvadorom, a samo desetorica su igrali na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Nejmar je pravi izdanak brazilskog fudbala, ali i celog sveta. On je neverovatan igrač i moramo da uživamo i ne treba samo da bude primer našem timu, već svim mladim igračima koji se sada probijaju. Oni moraju da imaju tu sreću brazilskih fudbalera, tu mladost, ali isto tako treba da ih insipiriše i odgovornost koju Nejmar već ima”, rekao je Dunga.

Dunga je takođe istakao da veruje da je 22-godišnji Brazilac već profitirao od transfera u Barselonu prošle godine, kako na terenu, tako i van njega.

Mnogo je napredovao poslednjih godina. Ima osećaj za gol. Mnogo je efikasniji, svaki put kada ima loptu želi da postigne gol. Takođe je jači, i psihički i fizički i mnogo je i tehnički napredovao. Zreliji je, svi smo gledali intervju u kojem je rekao da mora da bude bolji za sledeće Svetsko prvenstvo, da bude spremniji. Mislim da to pokazuje da želi velike stvari u fudbalu”, naglasio je Dunga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve