Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.08.2014.

15:05

Murinjo: Znam gde je Sesk najbolji

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je u utorak da mu je drago što je Sesk Fabregas imao odličan debi u dresu londonskog kluba.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Murinjo je dodao da u Barseloni nije pružao najbolje partije zato što nije igrao na svojoj poziciji.

Španski reprezentativac stigao je u Čelsi u transferu vrednom 30 miliona funti, a na sinoćnjem debiju protiv Barnlija (3:1) upisao je dva asistencije, od kojih je ona za pogodak Andrea Šurlea bila maestralna.

"U prelaznom roku smo imali jasne želje i znali smo šta nam je potrebno. Kada želite da dovedete igrača koji je prvi izbor, retko kada ćete pogrešiti. Fabregas je bio naš prioritet i srećan sam što smo ga doveli. On u Barseloni nije igrao na svojoj poziciji, igrao je po boku, glumio 'lažnu devetku', ali ja tačno znam gde on pruža najbolje partije", rekao je Murinjo za "Skaj Sports".

Fabregas je ponikao u Barseloni, sa 16 godina je prešao u Arsenal gde je postao kapiten, ali se 2012. godine vratio u katalonski klub za koji je odigrao 151 utakmicu i postigao 42 gola.

Sa Barselonom je osvojio titulu u Primeri, nacionalni kup, dva Superkupa Španije, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 91 meč i postigao 13 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve