Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.08.2014.

18:30

Mamić briljira, stigao i Enrikes

Prvi čovek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić ne odustaje od ideje da stvori što moćniju ekipu, iako su 'Modri' zaustavljeni u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images

Pre nekoliko nedelja na Maksimir je stigao kapiten mlađih kategorija Barselone Dani Olm, a u ponedeljak je u klub stigao supertalentovani Čileanac Anđelo Enrikes.

Kapiten mlade reprezentacije Čilea i član Mančester Junajteda provešće narednih godinu dana na pozajmici u Zagrebu, s mogućnošću da prvak Hrvatske na kraju otkupi njegov ugovor.

Dvadesetogodišnji napadač važi za jednu od najvećih nada svoje zemlje, a pažnju na sebe skrenuo je sjajnim partijama u matičnom Univerzidad de Čileu. Krase ga dobra tehnika, solidan šut, velika brzina i neverovatan osećaj za gol.

Dinamo je na putu za Ligu šampiona eliminisan od danskog Olborga, pa ga sad očekuje duel sa rumunskim Petrolulom u borbi za najmasovnije evropskog takmičenja.

"Srećan sam svojim dolaskom u Dinamo s kojim želim da napravim velike stvari. Imam puno motiva i želim da se dokažem, a verujem da ću se u Dinamu izboriti za priliku. Pred klubom su uskoro bitne utakmice u Evropi i želim da pomognem da se domognemo grupne faze Lige Evrope, a onda da odemo što dalje možemo", rekao je posle potpisa ugovora Enrikes.

Enrikesa je na Old Traford doveo čuveni ser Aleks Ferguson za pet miliona evra, neposredno posle ulaska u punoletstvo, koji je rekao da on njega očekuje velike stvari. Ipak, Čileanac je očekivano prosleđen u Saragosu na kaljenje, da bi zatim bio deo ekipe Vigana, sa kojom je stigao do trofeja FA Kupa. Najbolje partije pružao je u dresu mlade reprezentacije, dok je u dresu A tima postigao dva gola na tri susreta.

"Verujemo da se radi o pravom pojačanju i napadaču koji će dodatno podići kvalitet u napadu. Srećni smo što smo uspeli da dogovorimo njegov dolazak u Dinamo i to je velika stvar za nas, ali i hrvatski fudbal. Ovakvim transferima se diže rejting našeg kluba, celoj ligi i hrvatskom fudbalu uopšteno", rekao je sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić.

Olmo (16), inače bivši kapiten Barsinog podmlatka, igraće za početak u Dinamu B.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve