Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.08.2014.

10:15

Seltik Legiji: Razočarali ste nas

Fudbalski klub Seltik negativno je odgovorio Legiji na zahtev da dva kluba odigraju još jedan meč i na „častan način odrede učesnika plej-ofa Lige šampiona”.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Šampion Poljske je deklasirao Seltik ukupnim rezultatom 6:1 u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za najelitnije takmičenje.

Međutim, Evropska fudbalska unija je izbacila tim iz Varšave iz kvalifikacija, pošto je od 86. minuta revanš meča nastupio suspendovani Bartoš Berezinski.

Razočarani smo komentarima Legije iz Varšave. Ovo je u potpunosti pitanje za UEFA i njene organe. Zbog toga, sačuvaćemo svoje komentare za dogledno vreme”, ističe se u saopštenju Seltika.

Mladi Berezinski dobio je crveni karton u poslednjem Legijinom meču u Ligi Evrope prošle sezone i kažnjen je sa tri utakmice neigranja. On je propustio oba meča sa Sent Patrikom, kao i prvi sa Seltikom, i sa tog aspekta pravila nisu prekršena.

Ipak, šampion Poljske Berezinskog nije registrovao za prethodno kolo kvalifikacija, a pošto samo registrovani fudbaleri mogu da odsluže suspenziju usledila je kazna.

Nije bitno gde će meč biti odgiran, da li u Varšavi ili Glazgovu, bitno je da se sve završi časno. Ovo što se desilo je duboko nepravedno i totalna suprotnost od onoga što duh ove igre predstavlja”, navodi se, između ostalog u pismu Legije.

Legija je u Glazgovu slavila sa 2:1, ali pošto je meč registrovan službenim rezultatom 3:0, to je bilo dovoljno da Seltik prođe dalje, zbog golova u gostima, pošto je prvi meč završen pobedom šampiona Poljske sa 4:1.

Seltik će se za mesto u Ligi šampiona boriti sa slovenačkim Mariborom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve