Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.07.2014.

13:21

Vacke: Želimo da Rojs postane ikona

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Joakim Vacke rekao je ne želi da proda najboljeg fudbalera Marka Rojsa, već želi da on postane ikona kluba.

Izvor:

Autor:

Default images

Za reprezentativca Nemačke zainteresovani su Mančester Junajted, Bajern, Arsenal i Barselona, ali čelnici BVB ne žele da ga prodaju.

"Rojs je dete kluba i srećan je što igra za Dortmund. Uprkos dobroj sezoni, odlučio je da ostane. Nadam se da će postati ikona kluba u rodnom gradu, kako bi na kraju karijere mogao da se priseća nezaboravnih trenutaka", rekao je Vacke.

Rojsu ugovor sa BVB ističe 2017. godine, ali ima klauzulu da na kraju sezone može da napusti klub u slučaju ponude od 35 miliona evra.

"On je igrač svetske klase. Brz je, konstantna opasnost po gol protivnika i veoma je talentovan. Marko je pravi lider", zaključio je Vacke.

Rojs je ponikao u klubu iz Dortmunda, ali nije odmah dobio šansu da igra za prvi tim, već je otišao u Borusiju iz Menhegladbaha.

U redove vicešampiona Nemačke vratio se 2012. godine, do sada je odigrao 90 utakmica i postigao 42 gola.

Standardni je nemački reprezentativac, odigrao je 21 utakmicu, ali je propustio Mundijal u Brazilu zbog povrede u poslednjem pripremnom meču protiv Jermenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve