Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.07.2014.

17:34

"NS nema veze sa Luganskom"

Kabinet gradonačelnika Novog Sada je naveo da ne učestvuje u organizaciji utakmice na kojoj treba da učestvuje reprezentacija Luganska.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Prethodno je najavljeno da će selekcija nepriznate republike koja se odvojila od Ukrajine odigrati prijateljsku utakmicu sa FK Novi Sad.

U saopštenju koje je stiglo nakon najave predsednika Novog Sada Tomislava Lovrekovića o gostovanju selekcije ukrajinske oblasti pod kontrolom proruskih snaga, naglašava se da svi oni koji su na javnim funkcijama, ukoliko se ne vode time i ne slede politiku Vlade Republike Srbije, treba da budu svesni da mogu snositi posledice.

"Grad Novi Sad kao lokalna samouprava nema nikakve veze sa ovim događajem, niti vodi međunarodnu politiku, jer je to posao Vlade Republike Srbije", kaže se u saopštenju.

Iz kabineta novosadskog gradonačelnika ističu da je zadatak svih onih koji se bave sportom i vode sportske klubove da oporave klubove čija je finansijska situacija ugrožena i da pokažu velikom broju navijača da su sposobni i da mogu klub izvući iz finansijske krize.

"Zvanične međunarodne utakmice, kao i prijateljske utakmice, se organizuju i odvijaju po pravilima FIFA i UEFA i tu nema mesta politici", stoji na kraju pomenutog saopštenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve