Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.07.2014.

14:15

Murinjo: Otarasiti se stranca

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će morati da nađe novi klub za jednog od stranaca, pošto su ‘plavci’ premašili limit.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle povratka legend kluba Didijea Drogbe londonski klub imaju jednog stranca više nego što dozvoljavaju pravila Premijer lige i Lige šampiona.

Klubovi mogu da registruju 17 stranaca koji imaju preko 21 godinu u timu koji ima 25 igrača, a Čelsi ih trenutno ima 18.

Iz grupe od koje treba da napravimo tim, moram jednog da precrtam, jer imamo jednog stranca više nego što je dozvoljeno. Tako da, ako mislite da će svi ostati, varate se. Jedan mora da ode”, rekao je Murinjo.

Mediji spekulišu da je taj jedan Fernando Tores, koji je stigao u Čelsi iz Liverpula 2011. godine za 50 miliona funti. Za njegove usluge zainteresovan je Atletiko Madrid, ali šampioni Španije ne žele da za njega plate 20 miliona funti, koliko Čelsi traži.

Pored Toresa, kao jedna od mogućnosti pominje se odlazak nekog od golmana, pošto su kandidati za mesto na golu Petr Čeh, Tibo Kurtoa i Mark Švarcer. Iako Kurtoa važi za najveći potencijal od njih trojice, on još nema broj u Čelsiju, iako na novom spisku postoji Drogba, koji se posle Belgijanca vratio među ‘plavce’. 41-godišnji Švarcer je nedavno potpisao novi ugovor, što znači da bi Čeh ili Kurtoa mogli da napuste Čelsi.

Inače, Romelu Lukaku se i dalje računa kao igrač mlađi od 21 godinu po pravilima Premijer lige i može da se ubroji u ‘odgojenog’ igrača, što znači da njegov potencijalni prelazak u Everton ne bi rešio Murinjove muke.

Sesk Fabregas, koji je ovog leta pojačao Čelsi ne potpada pod strance zbog osam godina provedenih u Arsenalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve