Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.07.2014.

21:04

Da sam vlasnik Sautemptona...

Ako je poslovanje fudbalskih klubova u Srbiji u velikom minusu, mogli bismo da se okrenemo nekim svetlijim primerima, recimo Sautemptonu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Prošlosezonska senzacija u Premijer ligi u ovom prelaznom roku kao da ne ume da kaže “ne“, te je do sada prodala igrače u vrednosti od 105 miliona funti.

Utrošen novac za pojačanje je petostruko manji, a, iako je to malo verovatno, čelnici Sautemptona su mogli mirne savesti da zakucaju na vrata Barselone sa pitanjem: “Koliko košta Lionel Mesi?“

Procenjena vrednost najboljeg fudbalera na Mundijalu je, prema portalu transfermarkt upravo 105 miliona funti. Tom sumom novca bi Sautempton mogao da vrati i Gareta Bejla u Premijer ligu, ali i Kristijana Ronalda, čija je tržišna cena 88 miliona funti.

Ukoliko čelnicima Sautemptona imena velikih zvezda ne bi bila toliko zanimljiva, mogli bi da se okrenu kupovini nešto jeftinijih, ali svakako vrhunskih fudbalera, poput Mareka Hamšika (31 milion funti), Franka Riberija (33,4 miliona funti) ili Vensana Kompanija (30,8 miliona funti).

Za sada je jedino ozbiljno pojačanje ekipe Ronalda Kumana srpski reprezentativac Dušan Tadić, plaćen 11 miliona funti, epitet "ozbiljnog" se može iskoristiti i za Gracijana Pelea, a spisak otpisanih koji čine Luk Šo, Adam Lalana, Dejan Lovren, Kalum Čejmbers, Riki Lambert, mogao bi uskoro da bude dopunjen imenima Morgana Šniderlina i Džeja Rodrigesa.

Ipak, vlasnicima Sautemptona ostaje još jedna opcija, ukoliko se ne odluče na kupovinu, a to je “zatvaranje firme“ i odlazak sa komotnih 100 miliona funti u džepu.

To bi svakako bio jednistven slučaj, ali nije nemoguće ni neočekivano od kluba koji je rasprodao gotovo sve što ima i čija vrednost tima trenutno iznosi 102 miliona funti, što je za tri manje od vrednosti igrača koji su napustili sastav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve