Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 28.07.2014.

19:50

EP: Nemačka ubedljivo do finala

Reprezentacija Nemačke do 19 godina prvi je finalista Evropskog prvenstva koje se igra u Mađarskoj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Nemci su u prvom polufinalu razbili vršnjake iz Austrije rezultatom 4:0 i imaće priliku da ponove uspeh iz 2008. godine kada su bili šampioni.

’Panceri’ su tokom celog meča u Budimpešti bili potpuno dominantni, a ubedljivu pobedu doneli su Selke, Stendera, Eztunali i Muktar.

Nemačka će se u borbi za titulu sastati sa bolji iz drugog polufinala u kom se sastaju Srbija i Portugal.

Izabranici Markusa Sorga odlično su otvorili utakmicu i već na startu zatresli mrežu rivala, ali im je gol poništen zbog ofsajda. Ipak, Selke u 20. minutu načinje odbranu Austrije i najavljuje ubedljiv trijumf.

Posle kornera sa desne strane i boksovanja golmana Lučića, lopta je došla do Stendere. On je na desnom boku zalomio i centrirao ka napadaču, koji je glavom sa peterca, neometan prosledio u gol.

Deset minuta kasnije Nemci su imali 2:0 – ponovo akcija po desnoj strani i novi centaršut, ovoga puta Selkea koji je pronašao Stenderu. Vezista Ajntrahta pokušao je da odigra dupli pas, lopta mu se vratila posle odbitka od noge rivala i on je iz prve, dropkom, poslao u suprotan ugao nemoćnog Lučića.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a Austrijanci su neposredno pre poluvremena promašili najbolju šansu preko Grilitša, koji je slabo šutirao sa ivice kaznenog.

U drugom delu igre viđena je ista slika kao i u prvom, a Eztunali je u 58. minutu pogodio za 3:0. On je kroz sredinu dobio loptu od Stendere koji je ponovo bio ’paker’, varkom tela izbacio Lovrića i poslao loptu bukvalno kroz golmana Austrije.

Nisu hteli Nemci da prekinu sa napadima jer su videli da mogu postići još neki gol protiv ne baš organizovane selekcije Austrije. To se i desilo 10 minuta posle trećeg pogotka, kada je Muktar iz peterca postavio konačan rezultat.

Nemačka će u finalu igrati protiv Srbije ili Portugala, a taj meč na programu je u četvrtak od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve