Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.07.2014.

21:30

B92: Pečnik se vraća u Zvezdu

Slovenački fudbaler Nejc Pečnik mogao bi ponovo da obuče dres Crvene zvezde, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema, za sada, nepotvrđenim najavama, vezni igrač bi trebalo da u toku večeri poseti ekspediciju srpskog šampiona na pripremama u Sloveniji, a konačan dogovor o njegovom povratku u ekipu mogao bi da bude postignut u toku ponedeljka.

Podsetimo, Pečnik nije hteo da raskida ugovor, već je ponudio klubu da mu pronađe novu destinaciju i dobije obeštećenje, a pre tri dana je posetio pripreme Zvezde i tada se pojavila ideja da se vrati u tim, iako je imao nekoliko ponuda za nastavak karijere.

Slovenac je došao u Zvezdu prošlog leta, na insistiranje tadašnjeg trenera Slaviše Stojanovića, a prethodni angažman imao je u Šefild Venzdeju, u kom je za sezonu odigrao svega deset mečeva.

Karijeru je počeo u Celju, za koje je nastupao sedam godina, a jednu sezonu proveo je u praškoj Sparti.

Sledeći angažman imao je u portugalskom Nacionalu, ali je i iz tog kluba išao na pozajmicu, u Krilja Sovjetov.

Prošle sezone bio je jedan od ključnih fudbalera Crvene zvezde, a u finišu sezone je sa prirodne pozicije veznog fudbalera preseljen na mesto desnog beka, nakon povrede Marka Petkovića.

Za reprezentaciju Slovenije je debitovao 2009. godine, a do sada je odigrao 24 utakmice i postigao četiri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve