Nova vest
Fudbal

Subota, 26.07.2014.

10:35

Deko okupio legende na oproštaju

Bivši fudbaler Barselone i Porta oprostio se od fudbala u utakmici u kojoj su igrali njegovi prijatelji i bivši saigrači.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Duel dve mešovite ekipe igran je na stadionu ’Dragao’ pred više od 50.000 gledalaca, a Deko je tom prilikom zaigrao za oba kluba.

Oproštaju su prisustvovali mnogi velikani svetskog fudbala među kojima su Ludovik Žuli, Edgar Davids, Beni Mekarti, Nuno Valente, Lionel Mesi i mnogi drugi.

Kao što to obično biva, rezultat je bio u drugom planu, a na kraju je na semaforu pisalo 4:4. Porto je poveo sa 2:0 preko Derleja i Mekartija, da bi se Barsa vratila golovima Etoa i Deka.

Jankauskas je pogodio za 3:2, ali su Eto još jednim golom i Mesi glavom preokrenuli. Ipak, Porto je do kraja meča izjednačio, a Deko je karijeru zaokružio na najlepši mogući način.

Na penalu je sačekao centaršut sa leve strane, otvorio stopalo iz voleja i lobovao legendarnog Vitora Baiju.

„Deko je sve ovo zaslužio, i kao fudbaler, i kao igrač. To je igrač od kojeg sam mnogo naučio, kao i mnogi drugi saigrači. Nije bilo šanse da propustim ovaj događaj. Bilo je divno vratiti se ovde, gde sam debitovao pre 11 godina“, rekao je Mesi posle meča.



I Barselona je odala počast svom bivšem igraču opširnim tekstom na zvaničnom sajtu.

Deko, rođeni Brazilac, sa reprezentacijom Portugala nastupao je na po dva svetska i evropska prvenstva. On je sa Portom 2004. i Barselonom 2006. godine osvojio Ligu šampiona. Sa portugalskim timom bio je najbolji I u Kupu UEFA.

Sjajni ofanzivni vezni igrač je tokom karijeri nastupao za Korintijans, Alverku, Salgueroš, Porto, Barselonu, Čelsi i pomenuti Fluminense u kojem je završio karijeru.

Deko je tokom 16 godina odigrao 552 utakmice i postigao 95 golova. Sedam godina igrao je za Portugal, na 75 utakmica dao je 5 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve