Nova vest
Fudbal

Petak, 25.07.2014.

14:33

Indija zove fudbalske penzionere

Sjedinjene Države i zemlje sa arabijskog poluostrva prestaju da budu zanimljive fudbalske destinacije, nova teritorija za otkrivanje fudbala je – Indija.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Kompanije Reliance i IMG udružile su snage u želji da stvore Superligu Indije, a već su ostvareni kontakti sa pojedinim bivšim fudbalerima.

Prema pisanjima indijskih medija, ta država bi trebalo da bude novo mesto za “penzionere“, a povratak u kopačke su još pre godinu i po zbog Indije najavili Rober Pires, Fredi Ljungberg, Dvajt Jork, Luj Saha, Ernan Krespo...

Ukoliko je verovati nezvaničnim informacijama, pomenuti fudbaleri su već potpisali ugovore, a određeni indijski klubovi trenutno pregovaraju sa Majklom Ovenom i Tjerijem Anrijem, dok bi trenerske pozicije mogli da zauzmu Peter Šmajhel i Marsel Desai.

Liga bi trebalo da se igra u Kolkati, Delhiju, Bombaju, Čenaju, Bangloru, Kočiju, Punu, Guahatiju i Goi, a zainteresovane za kupovinu fudbalskih klubova su pojedine zvezde Bolivuda, poput Šaha Ruka Kana, Džona Abrahama i Ranbira Kapura.

Takođe, ligu bi trebalo da prenosi televizija Star Indija, koja je za TV prava spremna da plati pozamašnu sumu novca.

Indija je željna drugog sporta, mnogo vremena je prošlo u čekanju revolucije sporta u Indiji. Naš cilj nije kratkoročan, želimo da postavimo Indiju na globalnu mapu fudbalskih sila“, rekao je glavni i odgovorni urednik TV Star Udaj Šankar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve