Nova vest
Fudbal

Petak, 25.07.2014.

11:57

Gigs: Van Gal preuzeo kontrolu

Pomoćni trener u Mančester Junajtedu, legendarni Rajan Gigs uporedio je menadžera Luja van Gala sa ser Aleksom Fergusonom.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

“Oni sa sobom nose čudnu auru, a ona dolazi iz uspešnosti njihovih karijera. Oni zahtevaju od igrača odgovornost i poštovanje, a za kratko vreme uverio sam se zašto je Van Gal toliko uspešan trener. On želi da sve bude pod kontrolom, od prvog do poslednjeg minuta treninga. Sve što sada radi je preslikano sa Mundijala, poptuno je preuzeo kontrolu“, rekao je Gigs.

Velšanin je u finišu prošle sezone imao priliku da samostalno vodi tim posle odlaska Dejvida Mojsa, ali je potom u klub stigao iskusni Holađanin.

Sve što radi je jasno i svi to razumeju odmah. On ima jedinstven način za vođenje tima, ako uradiš nešto loše on će ti reći da je loše, ako uradiš nešto dobro, reći će ti da je dobro, tako da uvek znaš na čemu si“, dodao je Gigs.

Član legendarne generacije “92“ istakao je da Van Gal na treninzima insistira na igri sa loptom.

To je dobro i igrači uživaju u tome, iako je možda drugačije od onoga na šta su navikli, ali došao je novi trener sa novom filozofijom i novim idejama. Mnogo moramo da radimo sa loptom, a da je to pravi način govori i Van Galova biografija“, smatra Gigs.

Van Galov debi na klupi Junajteda prošao je kako se samo zamisliti može, sa 7:0 savladan je LA Galaksi.

“On želi da napadamo, da postižemo golove, budemo agresivni i igramo atraktivan fudbal, daće mladim igračima šansu, ali će oni morati da budu svesni šta znači biti igrač Mančester Junajteda“, istakao je Gigs.

Gigs je istakao i značaj saradnje sa Van Galovim pomoćnicima, koji su sa njim stigli u klub, Albertom Stauvenbergom i Marselom Bautom.

“Albert i Marsel imaju sve informacije, interesovali su se za stanje u timu i pre zvaničnog dolaska... Radili su stvari na treninzima koje ja nikada nisam, uveli su me u tokove, nije bilo lako prilagoditi se, ali to se jednostavno mora uraditi“, zaključio je Gigs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve