Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.07.2014.

14:37

Paunović: Partizan vratio Živkovića

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović potvrdio je da se Andrija Živković vratio u Partizan i neće više igrati na EP u Mađarskoj.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

"Andrija Živković je već otputovao u sredu uveče. Mi smo u korektnim odnosima sa Parizanom, a ovakav scenario je postojao i pre EP. Da smo uopšte mogli da računamo na njega morali smo da napravimo kompromis sa Partizanom. Na žalost, oni su povukli taj potez i mi to potpuno razumemo", rekao je Paunović za Betu.

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, aktuelni šampion Evrope, u petak igra odlučujući meč za plasman u polufinale EP protiv Bugarske.

"Odlazak Živkovića će biti veliki nedostatak, jer je po meni bio jedan od najboljih igrača EP. Biće ogroman gubitak, kako u fudbalskom smislu, tako i kao ličnost", naveo je Paunović.

Srbija je u prvom meču grupe B odigrala nerešeno sa Ukrajinom 1:1, a potom je remizirala i sa Nemačkom 2:2.

"Sve zavisi samo od nas. U slučaju pobede protiv Bugarske trebalo bi da se desi čudo u meču Ukrajine i Nemačke, pa da mi ne odemo u polufinale i na Svetsko prvenstvo", istakao je Paunović.

Selektor je dodao da će Srbija biti oslabljena u tom meču, jer pored Živkovića na terenu neće biti ni kapiten Nemanja Maksimović, koji je u meču s Nemačkom dobio crveni karton. Neće biti ni povređenog Veljka Simića.

"Moramo da sa izborimo sa tim okolnostima, da se borimo... Dovoljno smo spremni i jaki da ostvarimo cilj, a to je pobeda", rekao je Paunović.

Meč između Srbije i Bugarske igra se u petak od 20.15 u mađarskom gradu Papa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve