Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.07.2014.

12:10

Vidić: Imaćemo dobru sezonu

Nemanja Vidić stigao je sa Interom u SAD gde će "nerazuri" učestvovati na turniru sa Real Madridom, Mančester Junajtedom i Romom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Posle osam sezona u Mančesteru gde je bio kapiten, Vidić novu etapu karijere počinje sa timom iz Milana koji je takođe u procesu obnavljanja.

"Radujem se ovoj sezoni. I tim i klub prolaze kroz tranziciju. Imamo dobru bazu iz prve tri nedelje rada, pozitivan sam, mislim da možemo imati dobru sezonu", rekao je Vidić.

"Nerazure" očekuje nekoliko sjajnih testova, protiv šampiona Evrpe Reala (26. jula), Vidićevog bivšeg kluba Junajteda (30. jul) i Romom (2. avgusta).

"Važno je da testiramo sebe. Igraćemo protiv najboljih ekipa, protiv dosta dobrih igrača, biće to sjajan test za nas. Nadamo se da ćemo biti dobri i krenuti odatle", istakao je Vidić.

Inter će sledeće sezone nastupiti u Ligi Evrope, koja nije baš najprimamljivija za najveće evropske klubove koji se bore za titule u svojim šampionatima, a što je cilj i "nerazura".

"I Liga Evrope je evropsko takmičenje, nije Liga šampiona, ali će učestvovati nekoliko dobrih ekipa. To je važno svakom igraču. Nadamo se da ćemo proći grupnu fazu, videćemo dokle možemo posle", rekao je srpski internacionalac.

Nakon osam godina igranja u tandemu sa Riom Ferdinandom (uz povremene izmene partnera zbog povreda), Vidiću će novi glavni saradnik u odbrani biti Andrea Ranokija.

"Dobro smo se slagali poslednje 2-3 nedelje, dobro se razumemo na terenu i van njega. Ja imam dosta iskustva, sjajno su me dočekali navijači, igrači, već se osećam kao kod kuće, a to je važno za igrača. Najvažnije je da budemo dobri na terenu, a sada je trenutak da napredujemo", rekao je Vidić.

Poslednjih nedelja spekuliše se da bi se Vidiću u interu mogao priključiti njegov saigrač iz Junajteda Havijer "Čičarito" Ernandes.

"On je sjajan igrač, biće dobar za tim, ali da vidimo šta će biti od toga prvo. Imali smo dobrih treninga, mislim da već imamo odlične igrače ovde", zaključio je iskusni štoper.

Inter u SAD:

Golmani: Samir Handanovič, Huan Pablo Kariso, Tomaso Berni;

Odbrana: Žonatan, Huan Žesus, Marko Andreoli, Nemanja Vidić, Dodo, Andrea Ranokija, Ibrahima Mbaje, Matijas Silvestre, Danilo D'ambriozio, Juto Nagatomo;

Vezni red: Esekijel Šeloto, Mateo Kovačić, Fredi Guarin, Zdravko Kuzmanović, Jan M'Vila, Džoel Obi, Safir Taider, Rene Krin, Dijego Lašalt;

Napad: Mauro Ikardi, Ruben Bota, Džordž Puškaš, Federiko Bonacoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve