Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.07.2014.

16:52

"Vijera je poslao jasnu poruku"

Izvršni direktor antidiskriminacione mreže “Fare“ Pijara Pauar podržao je potez Patrika Vijere koji je povukao kadetsku selekciju MC sa turnira u Hrvatskoj.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Mladi fudbaleri šampiona Engleske nisu odigrali utakmicu protiv Rijeke posle odluke direktora omladinske škole da povuče ekipu nakon rasističkih ispada.

“Moramo da se suočimo sa situacijom, mi možda nismo u stanju da u kratkom vremenskom periodu zaustavimo takav vid incidenata, ali ličnost poput Patrika Vijere na ovaj način šalje jasnu poruku“, naveo je Pauar.

Utakmica između Mančester Sitija i Rijeke je prekinuta jer je 19-godišnji veznjak engleskog kluba, mladi francuski reprezentativac Seko Fofana vređan na rasnoj osnovi minut pre početka drugog poluvremena.

Nadamo se da će ovo uticati na hrvatske mlade fudbalere u budućnosti, posebno kada igraju protiv timova koji su na neki način različiti. Nažalost, mislim da će se diskriminatorsko ponašanje nastaviti“, zaključio je Pauar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve