Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.07.2014.

16:30

Terzić: Bez namrštenih lica u CZ

Generalni sekretar Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da neće dozvoliti da se fudbaleri izdignu iznad kluba, niti da na treningu budu namršteni.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Neću dozvoliti namrštena lica na treningu Crvene zvezde, niti da igrači sebi daju za pravo da se izdignu iznad kluba, ma u kakvim problemima Zvezda bila. Neću dozvoliti da iko ruši sistem. Ko to ne može da ispoštuje, neka kaže i prijateljski ćemo se rastati”, rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Terzić je istakao da je prezadovoljan kako igrači i trener Nenad Lalatović rade.

Treba nam pozitivna energija i mnogo odricanja da bismo osvojili titulu. A osvojićemo je. Sve je pod kontrolom”, istakao je funkcioner ‘crveno-belih’.

U javnosti se pojavila vest da je tokom priprema u Belgiji došlo do sukoba između Terzića i pojedinih igrača. Terzić je naveo da je to ‘naduvana priča’ i da nije bilo sukoba.

Imali smo razgovor gde im je jasno rečeno kako ćemo funkcionisati u narednom periodu. Ne mogu igrači da vode klub. Mora se napraviti sistem, mora se znati ko šta radi i ko za šta odgovara. Klub se organizaciono mora podići na viši nivo”, naglasio je Terzić.

Terzić je naveo da su igrači u prethodnom periodu bili pomalo raspušteni.

Imali smo normalan sastanak na kojem sam od igrača tražio disciplinu u radu i ispunjavanje svojih obaveza i kada para nema. Ko nije spreman da dolazi na treninge Crvene Zvezde sa osmehom na licu neka dođe po ispisnicu i ide tamo gde mu je bolje. Zvezda ne može biti klub gde ce se igrači obogatiti, nego izlog i odskočna daska za dalju karijeru”, istakao je Terzić.

Prema njegovim rečima, mnogi fudbaleri Zvezde imali su veće ugovore nego što bi imali u inostranstvu.

Ovo do sada je bilo rasipanje, mnogi su imali veće ugovore nego da igraju u inostranstvu. Igraču moraju biti svesni da igraju u klubu koji je duzan 50 miliona evra i koji ima mnogo egzistencijalnih problema. Rešavaćemo i te probleme, zato smo ovde, ali mi je potrebno vreme”, rekao je Terzić.

Terzić je najavio da će se ugovori nekoliko igrača spustiti na 120 hiljada evra godišnje, dok talentovani igrači koji budu došli neće imati više od 60 hiljada evra po sezoni.

Neću nikome da obećavam velike ugovore koji se ne mogu ispuniti. Neću da obećavam ono što ne mogu da ispunim. Ovo do sada je bilo iživljavanje. Ali, ja ne mogu za 25 dana da ispravim ono što je urušavano godinama. Tražim strpljenje”, istakao je Terzić.

Terzić je dodao da Zvezda igračima uvek da više nego što im duguje u finansijskom smislu.

Igrači moraju da shvate da Crvena zvezda i ja kao Zvezdan Terzić možemo samo da im pomognemo. Nećemo im biti kočnica u daljoj karijeri, niti prepreka u rešavanju njihove egzistencije. Naprotiv, tu smo da im pomognemo. A, uvek će igrači u Zvezdi imati dovoljno za kvalitetnu ishranu, da izađu na piće sa devojkom, da se lepo obuku, da kupe kopačke i plate časove engleskog jezika”, rekao je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve