Nova vest
Fudbal

Subota, 19.07.2014.

22:23

Preminuo Petar Nikezić

Bivši fudbaler Vojvodine Petar Nikezić preminuo je u subotu u Novom Sadu posle duže bolesti u 65. godini.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Otišao je istinski as, onaj pravi ’heroj ulice’, idol navijača Vojvodine, poštovan i cenjen od rivala i svih ljubitelja fudbala nekadašnje Jugoslavije. Čovek pred kim su drhtali golmani širom nekadašnje države“, stoji u saopštenju Vojvidini.

Nikezić je bio član generacije Vojvodine koja je po mnogima igrala najlepši fudbal toga vremena ali se nije okitila titulom šampiona države. Ipak, jedan je od onih koji ima jedini međunarodni trofej koji je novosadski klub osvojio – Srednjeevropski kup 1977. godine.

Nikezić je rođen u Zmajevu, mestu nadomak Novog Sada, 3. aprila 1950. godine. Karijeru prvotimca Vojvodine počeo je kao 17-godišnjak i za novosadske ’crveno-bele’ je odigrao ukupno 289 prvenstvenih utakmica i postigao 100 golova.

Pored Vojvodine tokom karijere uspešno je nastupao još za američku Tulsu, Fest iz Linca, Osijek i Šibenik.

Po okončanju profesionalne karijere, dugo je radio kao trener mlađih kategorija u Vojvodini, ali ga je bolest sprečila da nastavi da se bavi tim poslom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve