Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.07.2014.

15:05

FSCG: Čelik nanosi štetu CG fudbalu

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore doneo je na sednici u odluku o uskraćivanju finansijske pomoći Čeliku, koju dobijaju svi članovi lige.

Izvor: B92, vjesti.me

Autor:B92, vjesti.me

Default images

Kako prenose podgoričke Vijesti, kao obrazloženje je navedeno da su "nastupi i rezultati Čelika u kvalifikacijama za Ligu Evrope naneli veliku štetu i narušili ugled crnogorskog fudbala na međunarodnoj sceni".

Čelik je na poslednjih šest evropskih mečeva, uključujući i prethodne dve sezone, primio nestvarna 33 gola. "Metalurzi" su nedavno eliminisani od slovenačkog Kopra ukupnim rezultatom 9:0 u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a neki od golova koje su primili Nikšićani su zbog indolentnih reakcija fudbalera našili su mesto u rubrikama "verovali ili ne" raznih inostranih sportskih medija.

Slično je bilo i prošle sezone kada je Čelik sa ukupnim rezultatom 13:1 poražen od mađarskog Honveda, ali i prije dve sezone kada je ukrajinski Metalurg bio bolji sa 11:2 u ukupnom skoru.

Odbor za hitna pitanja usvojio je i liste delegata, sudija i kontrolora suđenja za narednu takmičarsku sezonu, ali se i upoznao sa dopisom FK Zora iz Spuža koja se zbog finansijskih problema neče takmičiti u Drugoj ligi naredne sezone.

Odbor za hitna pitanja odlučio je da umesto FK Zora iduće sezone u ovom rangu takmičenja nastupa Bratstvo, koje je u prethodnoj drugoligaškoj sezoni zauzelo 11. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve